Avukat Feyza Altun Meriç, doğum yapan kadınların çalışma hayatından dışlanmasını ve iş yerlerinde bebeklerinin bakımı için uygun ortam olmamasını protesto etmek için duruşmalara 7 aylık bebeğiyle giriyor. Anadolu Adalet Sarayı’nda eylemiyle ilgili açıklamada bulunan Avukat Meriç, “Amacım kadınların ortak problemine dikkat çekmek.” dedi.

Avukat Feyza Altun Meriç, Anadolu Adalet Sarayı’nda ilginç bir eyleme imza attı. Meriç, iş hayatındaki kadınların problemlerine dikkat çekmek için 7 aylık bebeği Ali Yiğit ile duruşmalara girmeye başladı. Meriç, bugünkü duruşmaya da bebeğiyle girdikten sonra çıkışta eylemine ilişkin açıklama yaptı.

Çocuğunun emzirme ve altını değiştirme işlemini kadın hakimin odasında yaptığını anlatan Meriç,şunları söyledi: “Amacım bütün kadınların problemine dikkat çekmek. Çalışsak da evde de olsak, köyde ya da kentte olsak da biz çocuklarımızla birlikte yaşam alanı bulamıyoruz. Doğuda bazı arkadaşlarımızı bakıcı bile bulamıyor. Ya herkes çocuğunun büyümesine hasret kalarak çalışmak zorunda kalacak. Evde olan kadın bir hiç sayılıyor. İşveren kadınlara ‘Tam olarak ne zaman hamile kaldın’ diye soru soruyor. Bence bu taciz sayılmalı. ‘Ne zaman çocuk yapacaksın?’, ‘Şu kadar sene çocuk yapamazsın’ gibi sözleri oluyor. Bu durumu her iki taraf açısından da dengeleyebiliriz. Mecbur kaldığımızda ılımlı şartlar bize verilmeli diye düşünüyorum.”

“Bu durumun bu kadar ses getireceğini düşünmedim hiç.” diyen Meriç, “Bir kadın çocuğuyla adliyeye gitti diye bir tartışma çıkıyor. Bence bu çok acı bir şey.” ifadelerini kullandı.

Duruşmada hakimden olumsuz bir tepki almadığını anlatan Meriç, “Duruşma görüldükten sonra ‘Allah bağışlasın’ dedi. Aramızda bir konuşma geçti ve ben bu düşündüklerimi söyledim. ‘Bütün duruşmalara bu şekilde gireceğimi, umarım bu yayılır’ dedim ve güldü hakim bey. Kadınlara verilen haklara iyi diyebilmemiz için uygulanabilir olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bütün kadınlara seslenen Meriç, “Biz birlik olsak sokak başı kreş açarız. Biz birlik olursak bu taleplerimiz siyasi platformda da ses bulacaktır.” ifadelerini kullandı.