Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Niğde'de ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Niğde'de ve tüm Türkiye'de kadın cinayetlerini durdurmak, kadın şiddetine son vermenin yolları ele alındı. Toplantıya katılım yoğun oldu.

Niğde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Niğde Başkanı Meryem Gedik, burada yaptığı açıklamada, Niğde'de ve tüm Türkiye'de kadın cinayetlerini durdurmak amaçlı kurulmuş bir platform olduklarını belirtip, "Kadına şiddetin son zamanlarda ülkemizde arttığını gördük, bunların önüne geçmek için bu platformu kurduk. Amaçlarımız ise eşlerinden korkan ve şiddet gören kadınlara sahip çıkmak, kadın, erkek eşitliğine dikkat çekmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız." dedi.

Gedik; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Niğde'de çok kapsamlı kalabalık eşliğinde yürüyüş düzenleyeceklerini hatırlatıp, "Herkesi elimizden geldiği kadar bilgilendirmeye çalışacağız. Bazı kadınlarımız kendi hakları olduğunu bilmedikleri için onlara haklarını ve korunmak için ellerinden geleceklerini yapacaklarını anlatacağız. Kadına şiddet Niğde'de sona erecek" ifadelerini kullandı.