Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı bir kararla kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve cinayetten sabıkası bulunan şoföre çalışma izni verilmeyecek.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Şubat ayı içerisinde bir minibüs şoförü tarafından hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adı Edirne’de açılan bir kadın lokaliyle yaşayacak. Edirne Belediyesi il merkezindeki lokalin ikincisini Barutluk Mahallesi Kıyık Caddesi üzerinde açtı. Lokale, kadın cinayetlerinin sembol ismi Özgecan Arslan’ın ismi verildi.

Lokalin açılışına Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan yardımcıları, çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Gürkan, Türkiye’nin son yıllarda kadın şiddeti, tacizi ve cinayetleriyle sık sık gündeme geldiğini söyledi. Bu vahşetin nasıl ve kimler tarafından durdurulacağını gerçekten bilmediğini anlatan Gürkan, “Ama bildiğim bir şey var ki, kadına yapılan şiddet ve kadın cinayetleri yüzünden bir erkek olarak utanıyorum ve tüm kadınlardan özür diliyorum.” dedi.

KADIN VE ÇOCUK ŞİDDETİ VE CİNAYETİ SABIKASI OLANA İZİN YOK

Açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin her alanda çok nitelikli olması gerektiğini belirtti. Son dönemde artan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine karşı Belediye Meclisi'nde bir karar aldıklarını hatırlatan Gürkan şunları söyledi: “Edirne’deki toplu taşıma araçlarında (minibüsler, servis araçları, taksiler) şoför olarak görev yapacak kişilerin eğer daha önceden kadın şiddeti, kadın cinayetiyle ve tabii ki, çocuk şiddeti, tacizi ve cinayetiyle ilgili hüküm almışsa Mahkeme kararıyla biz, Belediye olarak o kişilere çalışma izni vermeyeceğiz.” 'Çalışma izninin mevcut şoförlere uygulanıp uygulanmayacağı' sorusuna Gürkan, “Tabii ki, çalışma izinleri belli bir dönem için veriliyor. Yenilenirken tabii onları da aynı şekilde kontrol ediyoruz.” cevabını verdi.