Amasya’da yüzlerce kişi Mersin’de acımasızca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüyüş düzenleyerek, kadına şiddeti protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe Türkiye Gençlik Birliği (TGB), CHP, KESK ve çok sayıda vatandaş destek verdi. 12 Haziran Şehir Stadyumu önünde toplanan yüzlerce eylemci Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüyerek çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Fatma Çakır, Özgecan Aslan, "Mersin'de tüm toplumun tepki gösterdiği bir kadın cinayeti sonucu yakılarak öldürüldü. Bugün genç yaştaki üniversite öğrencisi Özgecan'ın hesabını soruyoruz. Öldürülen yüzlerce kadın kardeşimizin hesabını soruyoruz. Kadın cinayetlerini durdurmak için uygulamaların ve cezaların takibini yapıyoruz.” dedi.

Yaşanan olaylardan sonuçlar çıkardıklarını ve çözüm önerilerini ve taleplerini ilgile yerlere ilettiklerini kaydeden Çakır, “Bu yüzden bugün Özgecan kardeşimizin hesabını sorarken öfkemiz çok büyük. Çözümler bilindiği halde yapılmadığı için. Çözümlerimize ve kadın cinayetlerine devletin gösterdiği tepkisizlik, şiddetin ve cinayetlerin artışına neden oluyor. Gencecik yaşındaki Özgecan kardeşimizin öldürülmesinden hükümet sorumludur, Meclis sorumludur. Devletin kadınların haklarını korumaya dair icraatsızlığını gören kadın katilleri bundan güç almaktadır.” şeklinde konuştu.

Emniyet görevlilerinin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş ve gösteri olaysız şekilde sona erdi.