Adana Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, belediye otobüslerinde hanımlardan ücret almadı.

Şehir içi ulaşımını sağlayan belediye otobüslerinin hanımlara ücretsiz hizmet verdiğini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Belediye otobüslerinin 1 günlüğüne kadınlarımıza ücretsiz hizmet veriyor olması elbette onlara teşekkür etmek için yeterli değildir. Fakat özel günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirilmiş bir uygulamadır. Annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, evlatlarımız olan kadınlar için şüphesiz ne yapılsa azdır.” dedi.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Cumhuriyeti, ülkeyi, bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği korumada en önemli görevin, toplumun en etkin bireyleri olan kadınlara düştüğünü ifade eden Başkan Sözlü, “Geçmişte ülkeyi koruma fedakarlığı en çok da Çukurova’nın hanımlarına düşmüştür. Bugün de en fazla onların sorumluluğunda olacaktır. Yiğit Türk kadınının, Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde ücretsiz yolculuk yapan kadınlar ise Başkan Sözlü’ye teşekkür ederek, kendilerini düşünen, hatırlayan bir belediye başkanına sahip olmanın mutluluğunu hissettiklerini dile getirdi.