Barış İçin Kadın Girişimi üyesi bir grup kadın, Kadıköy'de Eminönü İskelesinde toplanarak Suruç'ta hayatını kaybeden 32 kişi için ‘ses çıkarma’ eylemi düzenledi. Ellerinde tencere, tava, zil, tef, darbuka, düdük, davul gibi aletlerle ses çıkaran grup, daha sonra sahilde basın açıklaması yaptı.

Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hadiseden sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde protestolar düzenlenmeye devam ediyor. Barış İçin Kadın Girişimi üyesi 100’den fazla kadın, Kadıköy Eminönü İskelesinde toplanarak sahile doğru yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte kadınlar, ellerinde tencere, tava, zil, tef, darbuka, düdük, davul gibi aletleri ile gürültü oluşturdu. Grup daha sonra sahilde Türkçe ve Kürtçe olarak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını yapan Nükhet Sirman, İstanbul'dan Suruç’a giderek patlamada ölenleri andı. Sirman, Ferdane Kılıç'ı, Cebrayıl'ı ve diğer ölenlerin isimlerini hatırlatarak, "Kimimiz yüzünden hiç gülümseme eksik olmayan Ezgi'yi, kimimiz Beşiktaş'tan Polen'i, kimimiz Maltepe'den Duygu'yu, kimimiz Kadıköy'den Ece'yi, kimimiz Gezi'den, Validebağ'dan tanıyoruz elinden Trabzonspor bayrağını düşürmeyen Koray Çapoğlu'nu. Çok güzel insanları tanıdık." ifadelerini kullandı.

Kadınlar olarak yaşanan olaylarla karşı dayanışma içinde olunması gerektiğini söyleyen Sirman, "Kobane'den, Suruç'tan, Diyarbakır'ı, Hatay'ı, Trabzon'u koparmaya çalışanlara inadına ‘dur‘diyelim. Daha bir hevesle daha çok dayanışalım. Roboski, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç… Katliamları unutmayalım. Savaş kışkırtıcılığına, kadınları bölmelerine izin vermeyelim. Bir birimize destek olalım. Kadınlar savaşa karşı mücadele edelim." dedi.

Nükhet Sirman, kadınların bir olmaya davet ederek, "Bulunduğumuz her yerde barış için toplanalım, her yerde barış konuşalım, ölülerimize yas tutalım, yaşayanlara sahip çıkalım, barış için her yerde ses çıkaralım." çağrısında bulundu.

Eylem basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.