Ankara’da bir araya gelen kadınların Kızılay’a yapmak istedikleri yürüyüşü kadın çevik kuvvet polisleri engelledi. DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için ‘Kadın Dayanışması’ adı altında Kolej kavşağında buluşan kadınlardan oluşan kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi’ndeki etkinlik alanına yürüyüşe geçti.

Kadınlar, düdükler çalıp, sloganlar eşliğinde ellerinde ‘Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz için yürüyoruz’, ‘Kıyamet koptu kopacak kadınlar zincirleri kırdı kıracak’, ‘Yasta değil isyandayız’ yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş esnasında trafik ışıklarında dilencilik yapan çocuklar da kadınların etkinliğini ilgi ile izledi. Bu esnada genç bir kız yol üzerine sprey boya ile ‘Eşitiz biz varız’ diye yazdı.

"SİZLERE MÜDAHALE ETMEK İSTEMİYORUZ" ANONSU

Ziya Gökalp Caddesi’ne gelen kalabalık arasındaki bir grup kendileri için gösterilen alan dışına çıkarak, koşarak Kızılay Meydanı’na geçmek istedi. Ancak bu esnada çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekibinin içindeki kadın polisler, ellerindeki kalkanlarla yol üzerinde, diğer kadınları durdurmak için önlem aldı.

Kadın polislerin barikatını aşamayan kadınlar, burada ‘Kadınlara değil katillere’ diye bağırıp, durumu düdük çalarak protesto etti. Etkinlik için müsaade edilen alan dışına çıkılmaması ikazı yapılan polis anonsunda, “Sizlere müdahale etmek istemiyoruz” uyarısında bulunuldu. Bir süre bekleyen kadınlar, daha sonra geri dönerek etkinliklerini kendileri için gösterilen alanda kutladı. Halaylar çeken kadınlar, hep birlikte eğlendi.