İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, katıldığı toplu açılış töreninde
devlete ve kurumlara borçlarının olmadığını söyledi. Topbaş, "Kasamızda paranız var duruyor. Birileri o parayı gördüğü için 'ah oraya bir gelsem, bir o koltuğa geçebilsem bakın nasıl olacak' diyor." ifadelerini kulandı.

Kadir Topbaş, Sancaktepe'de yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışına katıldı. Açılış öncesinde konuşan Topbaş, yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Kendi dönemlerinde İstanbul'un bir çok probleminin çözüldüğünü anlatan Topbaş, "Su problemi çözüldü, çöpler toplandı, hava kirliliği ortadan kaldırıldı ve her tarafa doğal gaza erişti. Artık kentimizde yaşayan insanlarımız dışarıya çıktıklarında 'biz sosyal tesis isteriz, sağlık alanı isteriz' dediler. Belediyelerde aynı ahlak ve anlayışla çalıştığı için hep hizmeti geliştirdi." diye konuştu.

Yapamayacak projelerin sözünü vermediklerini ifade eden Topbaş, "Sözümüzü namus bildik. Yere asla düşürmedik. Vaatlerde bulunmadık. Yapabileceklerimizi söyledik. Hepsi bir bir gerçekleşiyor. Her yere metro, her yerde metro dedik. Bu söylediğim dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde bu yok. Her mahallede en az 30 dakika yürüyerek bir metro istasyonuna gelebileceksiniz. Sizin kaynağınız, sizin yatırımlarınız israf edilmediği için bunlar yapılabiliyor." şeklinde konuştu.

Devlete ve kurumlara borçlarının olmadığını aktaran Topbaş, "Kasamızda paranız var duruyor. Birileri o parayı gördüğü için 'ah oraya bir gelsem, bir o koltuğa geçebilsem bakın nasıl olacak' diyor." ifadelerini kulandı.

Program Topbaş'ın kurdele kesmesiyle sona erdi.