Osmaniye’de 11 STK’ya sabah saatlerinde yapılan 'makul şüphe' baskınının ardından öğleden sonra Kadirli ve Sumbas ilçelerinde bulunan 4 STK’ya daha Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ve Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce baskın düzenlendi.

Kadirli'de öğleden sonra Kadirli İş Adamları Derneği (KAGİAD), Eğitim ve Sağlık Gönüllüleri Derneği (GÖNÜLDER), Kadirli Eğitim Gönüllüleri Derneği (KADİR-DER) ve Sumbas ilçesinde Sumbas Eğitim Gönüllüleri Derneği (SU-DER) binalarına yapılan baskınlarda tüm defterlere, bilgisayarlara, hard disklere, dizüstü bilgisayarlara el konuldu. El konulan tüm hard diskler ve belgeler, kopyalarının alınması için Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi.

Aramaların 'makul şüphe' arama kararı çıkarılarak yapıldığını belirten Avukat Tülin Abidinoğlu, "STK’lara yapılan aramalar hukuksuzdur. Gerekçesi ortada olmayan aramalar gerçekleştiriliyor. Biz de hukuki yollara başvuracağız. Derneğimiz yasal çerçevede faaliyet gösteren bir STK’dır. Bu zamana kadar hiçbir hukuksuzluğa bulaşmamıştır. Kadirli kamuoyu, derneğimizin Kadirli’ye olan hizmetlerini bilmektedir. Yapılan aramalar siyasidir." şeklinde konuştu.