Gaziantep'te, sokaklarda dilenen veya atık kağıt toplayan Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik polis ve zabıta tarafından operasyon düzenlendi. 500'ün üzerinde yakalanan Suriyeli, otobüslere indirilerek AFAD'a bağlı olan Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplara gönderildi.

Düzenlenen ortak operasyon kapsamında, atık kağıt toplama merkezlerine giden ekipler, burada çalışan çok sayıda Suriyeli çocuk ve yetişkini otobüslere bindirdi. Şehrin çeşitli merkezlerinden toplanan Suriyeliler daha sonra kendileri için getirilen otobüsle, çevik kuvvet ekiplerinin nezaretinde Köy Hizmetleri eski hizmet binasındaki toplama merkezine götürüldü. 3 gün boyunca düzenlenen operasyonlar kapsamında 500'ün üzerinde Suriyeli, yine savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı kamplara götürüldü.

Daha önce Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, özellikle dilenen çocuklarla ilgili olarak ailelerine aynı eylemin bir daha gerçekleştirilmemesi, gerçekleştirilmesi halinde kamplara gönderileceği yönünde bilgilendirilmenin yapıldığı hatırlatılmıştı.