Kağıthane’de patlama meydana gelen binanın önünde polis ekipleri sabaha kadar nöbet tuttu. Patlamanın boyutu gün ağarınca daha net görüldü.

Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi 48 numarada bulunan 6 katlı binanın 3. katında dün akşam saatlerinde patlama meydana gelmişti. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olay yeri inceleme ile Bomba İmha ve İnceleme ekibi adreste yaklaşık 5 saat inceleme yapmıştı. Ekipler, topladıkları delillerle olay yerinden ayrılırken biri zırhlı iki polis aracı söz konusu adreste sabaha kadar nöbet tuttu. Günün aydınlanmasıyla birlikte patlamanın boyutu da daha net ortaya çıktı. Patlamanın şiddetiyle dairenin yan duvarının tamamen yıkılmış olduğu görüldü.

PATLAMAYA KAPI ÖNÜNE BIRAKILAN BOMBA YOL AÇTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 1 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı Kağıthane’deki patlamanın sebebinin bomba olduğunu açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Dün saat 19.30 sıralarında Kağıthane İlçesi Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi no: 48, kat:3 adresinde faaliyet gösteren 'Adımlar Fikir Kültür Siyaset' isimli derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patlaması neticesinde Ünsal Zor (45) isimli şahıs olay yerinde hayatının kaybetmiştir. Olayda; Ali Osman Zor (47), Cem Türkbiner (30) ve Cüneyt Karan (39) da yaralanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir” denildi.