Aşık, kentte görev yapan basın mensupları ve polislerle birlikte Emniyet Müdürlüğü lokantasında bir araya geldi. Aşık, burada yaptığı açıklamada, 1.5 aydır şehirde görev yaptığını belirterek, emniyet açısından herhangi bir sorun yaşanması için meslektaşlarıyla birlikte gece-gündüz çalıştıklarını ifade etti. Özellikle gece görev yapan personelin yemek ihtiyacını gidermek amacıyla hizmete açtıkları lokantanın 24 saat açık tuttuklarını vurgulayan Aşık, şunları kaydetti:
     ''Biliyorsunuz polisimiz kentin huzurun ve güvenliği için aralıksız görevini sürdürüyor. Özellikle gece personelimizin yemek ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bundan yola çıkarak lokantamızı 24 saat açık tutuyoruz. Görevli arkadaşlarımız belirli aralıklarla buraya gelerek yemek ihtiyacını karşılıyor. Gelemeyenlere ise sefer tası ile bulundukları yere gönderiyoruz. Bunun karşılığında arkadaşlarımız cüzi bir ücret ödüyor.''
     Sorunların çözümünde ''155 Polis İmdat'' hattını çok önemsediklerini dile getiren Aşık, ''Halkımızın gördükleri, duydukları olaylar karşısında 155'i aramalarını istiyoruz. Anlık problemlerin çözümünde vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar çok önemli. Bunun yanında devamlı hale gelen sorunları ise e-mail yoluyla bize iletmelerini bizim için çok mühim. Bu konuyu önemsiyoruz ve vatandaşlarımızın sorunlarını rahatlıkla iletebilecekleri bir sistem kurduk. Bize gelen ihbarlar ivedilikle değerlendiriliyor ve muhatabına da geri dönüşüm sağlanıyor'' diye konuştu.
     Aşık, ''Her şikayet bir armağandır'' sözünden hareketle halktan gelen şikayetleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.