Kutlamalar kapsamında Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güverçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Uzay Şahin, Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk sundu. Sütçü İmam Türbesi'ni ziyaret eden yetkililer daha sonra Kahramanmaraş Şehitliği'nde, şehitler için dua etti. 
Vali Güvençer, etkinlikler kapsamında yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın istiklalinin ve giderek ülkenin istiklalinin kazanıldığını günlerin borçlu olduğu zaferin 96. yıl dönümü içerisinde olduklarını söyledi. 

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda silah, top, tüfekten ziyade bir ruhla kazanıldığını hatırlatan Güvençer, "O ruh şehitlerimizin manevi şahıslarında ve bize miras bıraktıkları bugün de herkesle yaşıyor. Bunu bilmek bunu anlamak bunu kıymetlendirmek, asla unutmamak, bu ruhun bizde uyandırdığı o gerçek kahramanlık duygusunu devamlı ayakta tutmak durumundayız. Kahramanmaraşlıların 96. istiklal yıl dönümünü tebrik ederken, yine şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç da Kahramanmaraş halkının özgürlükleri için büyük bir cesaretle Türk bayrağını kaleye diktiğini anımsattı.  

12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI FOTOĞRAFLARI

Türk bayrağının kalede dalgalanmasının vatandaşlara huzur verdiğini vurgulayan Erkoç, şöyle devam etti:

"Bizler de bu ay-yıldızlı al bayrağımızı gönderde kıyamete kadar dalgalandıracağız. Bundan 96. yıl önce işgalci kuvvetler tarafından Türk bayrağı kaleden indirilir. Cuma namazı için halkımız Ulu Cami'de toplanır. Ulu Cami imamı Rıdvan Hoca hutbesinde 'Ay-yıldızlı al bayrağımız kalemizde dalgalanmamaktadır. Artık özgür değiliz. Hürriyeti olmayan insanların cuma namazı kılması caiz değildir' der ve cemaate cuma namazını kıldırmaz. Tüm cami cemaati kaleye yürür. Yeniden Türk bayrağımız kaleye dikilir." 

KURTULUŞ COŞKUSU HER YERDE FOTO GALERİ

Etkinlikler kapsamında ayrıca Ulu Cami'de şehitler için mevlit okundu. Mevlidin ardından cami avlusunda vatandaşlara etli pilav ikramı yapıldı. 
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunu canlandıran gençler de kaleye akın ederek, bayrak olayını canlandırdı.