Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren 3 günlük milli yas ilan edilmesinin ardından Kahramanmaraş'ta resmi kurum ve kuruluşlarda Türk Bayrakları yarı indirildi.

Soma'da yaşanan faciaya duyarsız kalmayan bir taksici ise siyah kurdela bağladığı aracının arka camına ise "Madenci kardeşlerim, acınızı paylaşıyoruz, başımız sağolsun" yazdırdı

Duyarlı bir taksici 5 çocuk babası Yalçın Fıstık, Soma'da meydana gelen faicadan dolayı Türkiye'nin acı bir yasa boğulduğunu ve kendisinin de buna duyarsız kalamayacağını belirtti.

Trabzon Caddesinde taksicilik yaptığını belirten Fıstık, şunları kaydetti: "Bende kendi payıma arabama siyah kurdele bağlayarak tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve 205 kişinin acısını paylaşıyorum, başsağlığı diliyorum. Umarım bundan sonra acı haber gelmez, Türkiyemizin başı sağolsun. Maden ocağındaki tüm işçiler kurtulana kadar arabam bu şekilde kalacak. Acılarını bu ortak olmaya çalışıyorum."

Bu arada kent genelindeki camilerde ve belediyenin anos sisteminden, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için sela verildi.