Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle “Hayatımızın Şiiri; Öğretmenlerimiz” başlıklı şiir ve müzik dinletisi programı gerçekleştirdi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.  Konuşmasına bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Rektör Deveci, görev başındaki öğretmenlere başarılar,  yaşamını yitiren öğretmenlere Allah’tan rahmet, hasta olanlara acil şifalar diledi.

Öğretmenlerin, bireylerin yaşamında kalıcı izler bıraktığını kendi yaşamından örneklerle aktaran Rektör Deveci, genç öğretmen adaylarına seslenerek “Öğrencilerinize yalnız dersleri değil; erdemli, doğru, dürüst, çalışkan olmayı da aşılayın. Tabi bunları kendi yaşamınızda da tatbik etmeyi unutmayın.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Adana’da meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlere ve Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyen Rektör Deveci, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. “15 Temmuz hain darbe girişiminde, içerde ve dışarıda her yandan leş kargası gibi bekleyenler vardı. Fakat başaramadılar. Allah, bu milleti korudu.” diyen Deveci, “Dünyada bir örneği daha olmayan 15 Temmuz, milletimizin sağduyusu ile atlatıldı. Bu millet, zor zamanlarda meydana indiği, buradayım dediği zaman, onu kimse durduramaz.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise konuşmasına Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretim istatistiklerine ilişkin bilgiler vererek başladı. Akkurt, Kahramanmaraş’ta 1050 okulda 15 bin öğretmen ve 300 bin öğrenci ile eğitime devam edildiğini aktardı. Son günlerde meydana gelen terör olaylarına değinen ve bu olaylarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Akkurt, “Öğretmenler olarak biz görevimizi eksik yaptığımız zaman birileri bunu canıyla ödüyor.” diye konuştu. Eğitim hayatında sevginin önemli bir yer tuttuğunu yaşanmış bir hikâye üzerinden aktaran ve sevgi kavramının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, genç öğretmen adaylarına “Önce kendinizi, sonra mesleğinizi ve sonra da öğrencilerinizi sevin.” tavsiyesinde bulundu.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sağır da kısa bir selamlama konuşması yaparken yürütülen eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Eğitim Fakültesinde 3 öğretim alanında öğrenim verdiklerini belirten Sağır, bu sayıyı en kısa zamanda 5’e yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Şair-Yazar İnci Okumuş tarafından “Hayatımızın Şiiri; Öğretmenlerimiz” başlıklı şiir dinletisi gerçekleştirilirken, Okumuş’a Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Erkan Atanmış, Yrd. Doç. Dr. Akif Köse ve Eğitim Fakültesi öğrencisi Hakkı Sak enstrümanları ile eşlik etti. İnci Okumuş, türküler eşliğinde edebiyatımızın duayen isimleri tarafından kaleme alınan birbirinden güzel şiirleri okudu.

Programda ayrıca Eğitim Fakültesi yardımcı doçent kadrolarına atanan öğretim üyelerine binişleri Rektör Deveci tarafından giydirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında görev alanlara Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ve Kahramanmaraş İl milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafından çiçek takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.