Kent merkezi ana arterleri ile Gazi Kışlası önündeki Kışla Caddesi'nde vatandaşlar, araçlarına taktıkları Türk bayraklarıyla konvoy yaparak darbe girişimine tepkisini ortaya koyuyor. Kışla kapısını kapatan iş makinelerinin yanında polis ekiplerinin de bekleyişi sürüyor.
Vatandaşların AK Parti İl Başkanlığı önü, tarihi Ulu Cami civarı ile Necip Fazıl Kültür Merkezi güzergahındaki bekleyişi devam ediyor.

Tekbirler eşliğinde caddelerde gezen vatandaşlara çevredeki esnaflar da alkışlarıyla destek veriyor. 

Şehirlerarası otobüs firmalarına ait araç ve iş makinelerinin sürücüleri de darbeye tepkilerini göstermek için kornalarla kent merkezinde tur atıyor.

AK Parti İl Başkanlığı önündeki vatandaşlar ise kurulan sinevizyondan da ülke gündemini takip ediyor.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir de Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile partinin il binasında, gelişmeleri takip ediyor ve koordinasyon yapıyor.

100 KAREDE KAHRAMANMARAŞLILARIN DARBECİLERE TEPKİSİ

- Belediye otobüsleri ücretsiz

Bu arada, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların şehir merkezine daha kolay inebilmeleri ve ulaşımı rahatlatmak amacıyla belediye otobüsleri ile özel halk otobüslerini ücretsiz yapıldığı belirtildi. Toplu ulaşım araçlarının ikinci bir talimata kadar vatandaşları ücretsiz taşıyacağı kaydedildi.