Furkan Çam'ın Özel Haberi! Türkiye'nin pek çok bölgesinde arka arfkaya depremler olmaya devam ederken en son dün gece Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde meydana gelen deprem vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı. Andırın'da meydana gelen deprem özellikle Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesinde daha fazla hbissedildi. 

Elazığ depremi sonrası konuşan tüm uzmanlar istisnasız Kahramanmaraş'ı uyarırken maalesef şehrimizde depremle ilgili en küçük bir hazırlık göze çarpmıyor. Haber46'nın vatandaş adına tüm çığlıkları, çırpınışları, feryatları duyarsız idarecilerin ördükleri duvarlara toslayıp geri döndü.

NACİ GÖRÜR! DEPREMDEN ÇOK KORKUYORUM

Türkiye'nin Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür en son açıklamasında depremden çok koktuğunu söyledi. Çünkü Naci Görür, depremi görüyor. Çünkü Naci Görür ve onun gibiler büyük bir depremin adım adım geldiğini hissedebiliyor. 99 depremini anlatan Naci Görür "99 depremlerini yaşarken Etiler'de İTÜ lojmanındaydım. Deprem olduğunda uyandık. Çocuklarım küçük daha. Tabi korktular, bağırdılar. İlk yaptığım onları alıp evde hayat boşluğu olarak belirlediğim masanın kenarına götürmek oldu, çömeldik. İçinde bulunduğun binaya güvenmiyorsan ve bir de sevdiklerin varsa korkmamak mümkün değil, nihayetinde insansın. Herkes gibi ben de korkuyorum." diyor.

BİZ DE KORKUYORUZ!

15 yıldır yayın hayatını sürdüren ve Kahramanmaraş depremiyle ilgili tüm açıklamaları tek tek takip eden Haber46, büyük Kahramanmaraş depreminin adım adım geldiğinin farkında. Bu şehirde yaşayan bir nilyonu aşan vatandaşımız adına attığımız çığlıklar, feryatlar, çırpınışlar bu yüzden. Aramıza aşılmaz duvarlar ördünüz, feryatlarımızı duymuyorsunuz. Vatandaşın çığlıkları size ulaşmıyor. Vatandaşla aranıza ördüğünüz duvarları yıkın artık. 

KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM ÇALIŞTAYI YAPILMALIDIR!

Kahramanmaraş Depremini, Kahramanmaraş'ın yapı stokunun deprem açısından durumunu konuşmak üzere çok acil Deprem Çalıştayı yapılmalıdır. Bu çağrımızı bir yıldır tekrarlıyoruz. Konuyla ilgili tek bir adım atılmadı. Kahramanmaraş'ın yapı stoku incelenmedi, depreme dayanıksız binalar tespit edilmedi. İmar plan gözden geçirilmedi. Halen fay üzerine 15 katlı binalar dikilmeye devam ediliyor. Biz her şeyin farkındayız ancak bu şehri yönetenler deprem riski yokmuş gibi davranıyor.

ŞİMDİ ÇIĞLIKLARIMIZI DUYMAZSANIZ DEPREMDE ÇIĞLIKLARIMIZ BİRBİRİNE KARIŞACAK

Vatandaşın çığlığını duymamaya, çırpınışlarını görmemeye devam ederseniz depremde siz de bizimle birlikte çığlık atacaksınız unutmayın. Deprem anında kendinizi güvende hissettiğiniz sağlam yapıların içinde olacağınızın garantisi yok. Deprem anında eşleriniz, çocuklarınız, anneniz, babanız çığlık atarken, duymadığınız çığlıklarımızı hatırlayın. Depremde aileniz kurtulmak için çırpınırken bizim görmediğiniz çırpınışlarımız gelsin gözünüzün önüne.

KAHRAMANMARAŞ DEPREME HAZIR DEĞİL

Kahramanmaraş Depreme hazır mı? sorusu karşısında yetkililerin suskunluğunun nedenini biz biliyoruz. Kahramanmaraş ceset torbaları dışında depreme hazır değil. Lakin yıllar önce aldığınız ceset torbaları artık çürümüştür yenilerini almanız lazım.

Kahramanmaraş'ta olası bir depremle ilgili en ufak bir hazırlık yapılmıyor.  Haber46'nın konuyu gündeme getirmelerinin de hiç bir faydası olmuyor. Çünkü sorularımıza verecek tek bir cevabınız yok.

HABER46 DÜŞMANLIĞINIZ KAHRAMANMARAŞ DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞMESİN

Haber46 kurulurken bir söz vermiştik. Kahramanmaraş'ın doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine yazılmadık tek bir sorununu bırakmayacaktık. Çünkü hak ve hakikatin yanında olmak dışında bir gayemiz yoktu. Kahraman şehrimizin ulaşabildiğimiz ve bize ulaştıırlan tüm sorunlarını tek tek yazdık. Milletimiizn âli menfaatlerini kendi menfaatlerimize tercih ettik. Biz kaybedelim, yeter ki halkımız kazansın dedik. Teşekkür edeceğinize bize düşman kesildiniz. Şimdi deprem konusunda uyarıyor ve bu şehrin depreme hazır olmadığını, bırakın 7 şiddetindeki bir depremi 5  şiddeti üzerindeki bir depremde bile çok büyük zayiat olacağını hatırlatıyoruz.

ALLAH'IN GAZABINDAN KORKUN

Evet Deprem Allah'tandır ve onu önleme şansımız yok, Ancak tedbir almak bizim elimizde. Almadığınız tedbirlerden dolayı yıkılan her bir binanın, enkaz altında kalan her bir vatandaşın, ölen her bir insanımızın hesabını bu dünyada olmasa bile ahirette Allah'a vereceksiniz. Yapmayın! Allah'tan korkun. Bu milleti bu kadar sahipsiz, bu kadar çaresiz bırakmayın.

BU GECE MEYDANA GELEN KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ HABERİNİ OKU