Merkez Şahinbey ilçesindeki Yeşil Cami'de ikindi namazından çıkan vatandaşlar, burada ellerindeki çeşitli pankartlarla slogan atarak Atatürk Bulvarı'ndan Akyol Parkı'na kadar yürüdü. 
Burada okunan Kuran-ı Kerim'in ardından grup adına açıklama yapan Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Abdulkadir Ermutaf, darbeci Sisi ve işbirlikçi ortaklarının verdiği idam kararının kendileri açısından meşru olmadığını söyledi.

"İnsanlık onura ve şerefine yönelik en büyük hakaret" diye nitelendirdiği bu kararın insanlığın alnından hiç silinmeyeceğini ifade eden Ermutaf, “En son Müslüman Kardeşler liderleri ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile birlikte Yusuf El-Karadavi hakkında verilen idam kararlarıyla darbe yönetimi zulüm ve vahşette son noktaya ulaşmıştır. Darbeye destek veren tüm aktörler, verilen idam kararlarına gereken tepkiyi vermezler ve darbe yönetimine karşı tavırlarını göstermezlerse ortaya çıkacak kaos tüm bölgeye zarar verecek ve bölgede oluşacak kaos içinden çıkılmaz bir hal alacaktır" diye konuştu.

Protesto yürüyüşü, gruptakilerin duasının ardından sona erdi.

- Kahramanmaraş'taki protestolar

Elbistan ilçesinde ise Dayanışma Platformu üyeleri, Çarşı Atik Camisi bahçesinde toplanarak Mısır yönetimi ve Sisi aleyhinde slogan attı.

Platform adına açıklama yapan Fatih Özcan, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen kararın hukuki dayanağının olmadığını söyledi.

Özcan, halkın oyuyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Mursi tarafından oluşturulan yönetimin daha bir yılını doldurmadan tanklar ve toplarla yok edildiğini belirterek, "70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına barışı, selameti, huzuru çok gördüler. Bütün bu olan bitenlerden Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği sorumludur. Ayrıca bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen ve görmezlikten gelen tüm insanlık da sorumludur" dedi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.