7 Haziran'da yapılan genel seçimin ardından Kahramanmaraş'ta sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup vatandaş, seçim sonuçlarına tepki gösterdi.
Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, Hacı Bayram Veli Mahallesi Afşinbey Caddesi'nde bir araya geldi.

Buradan yürüyüşe geçen grup bir süre yürüdükten sonra açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Hacı Bayram Veli Mahallesi Muhtarı Mehmet Işık, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde HDP'nin yüzde 10 barajını içerden ve dışardan yedi düvelin yardımıyla geçmeyi başarı saydığını söyledi.

CHP'nin de bir önceki seçime göre puan kaybetmesini zafer olarak değerlendirdiğini ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Hale bakın ki yüzde 41 oy alan AK Parti seçmeni kan ağlıyor. Davası ümmet olanın derdi de büyük oluyor. Sakın birkaç puanlık oy için ağladığımızı düşünmeyin. Çünkü bizi ağlatan bir seçimin kaybı değil, bizler yenilgi yenilgi büyüyen zafere inanmış bir davanın fertleriyiz. Bizi oy için ağlayanlar diye küçümserseniz yanılgıya düşersiniz. Çünkü, Gazze, Filistin, Kudüs, Suriye, Mısır, Irak ve Arakan kan ağlıyor. Tüm dünya Müslümanları Türkiye'de istikrar bekliyor."

Siyasi parti liderlerinin seçmenin sesine kulak vererek Türkiye için en hayırlı tercihi yapması gerektiğini ifade eden Işık, "Yaptığımız herşey yeni Türkiyemiz içindi. Toplanın, dirilin ve kalkıp erken seçime hazırlanın. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.