Maraş olaylarının yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde Kahramanmaraş üzerinde bazı oyunlar oynanmaya başlandığı görülüyor.

Alevi-Sünni, Türk-Kürt kardeşliğinin en ileri derecede yaşandığı şehrimizde Maraş olaylarının yıldönümüne yaklaşırken bazı internet sitelerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyan Kürt kökenli öğrencilere saldırıda bulunulduğu iddia edildi.

İddiaya göre "Maraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Kürt öğrencilerin Özel Güvenlik Birimleri'nin (ÖGB) gözetiminde ırkçı grupların saldırılarına maruz kaldığı" belirtildi.

İLGİLİ HABER SİTELERİNDE YAYINLANAN HABER ŞU ŞEKİLDE: 

Maraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Kürt öğrencilerin Özel Güvenlik Birimleri'nin (ÖGB) gözetiminde ırkçı grupların saldırılarına maruz kaldığı belirtildi. İHD Maraş Şube Başkanı Selçuk Delibaş, olaylarda herhangi bir yaralanmanın olmadığı, ancak kampüs içinde gerginliğin sürdüğü bilgisini verdi.  

Maraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilerin, iki gündür ırkçı grupların saldırısına maruz kaldığı belirtildi. Kampus alanında farklı gruplar halinde toplanan ırkçı grupların, polis ve ÖGB'nin gözetiminde bıçaklarla Kürt öğrencilere saldırdığı ve kimsenin yaralanmadığı olaylar sırasında grupların karşılıklı olarak kampus içerisinde ki gergin bekleyişinin sürdüğü belirtildi.  

Olay sonrası Maraş Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden BDP Maraş İl Başkanı Metin Gönülşen, "Polisler bana, 'Şu an herhangi bir olay yok. Gruplar karşılıklı olarak bekliyorlar' dediler. Ama biz buna güvenmiyoruz. Şu ana kadar kimse gözaltına alınmadı. Polis bu ırkçı gruplara da müdahale etmiyor" dedi.  2 gündür kampus alanında gerginliğin var olduğunu ifade eden İHD Maraş Şube Başkanı Selçuk Delibaş, ırkçı grupların Kürt öğrenciler üzerinde baskı oluşturduğunu ve polisin buna sessiz kaldığını belirtti. 

Delibaş, "İki gündür bu olayları takip ediyorum. Bu gruplar ÖGB'yle beraber gruplar halinde toplanıyorlar. Çok ciddi baskı oluşturuyorlar. Bugün öğlen saatlerinde ise özel güvenlik görevlileri ve polis gözetiminde öğrencilere bıçaklarla saldırdılar. Olaylarda kimse yaralanmadı. Polis geliyor, saldırıya uğrayan öğrencilerin ifadesini alıyor. Maraş'ta yavaş yavaş birileri tarafından bir kışkırtma durumu var. Bu da gösteriyor ki Maraş'ta planlı ve programlı bir katliam yapılmak isteniliyor" dedi. 

Haber46 olarak tüm tarafları sükunete davet ediyor ve şehrimizde kardeşliği ve barışı tehlikeye atacak he türlü girişimden uzak durmalarını istiyoruz.

Oynanmak istenen oyun Kahramanmaraşlıların feraseti ve güvenlik güçlerimizin tedbirleriyle bertaraf edilmelidir.