Genelkurmay Başkanlığı'nın askeri birliklerin taşınması planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Milli Savunma Bakanlığı'nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin; Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. 

Böylece, taşra illeri ”˜acemi' sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. 

Bu arada acemi birlik kurulacak iller arasında Kahramanmaraş'ın olup olmadığı netlik kazanmadı. Yeni yapılan Necip Fazıl Şehir Hastanes'nin Acemi birlik yapılmak üzere askeriyeye verileceği ile ilgili vatandaşlar arasında yayılan söylenti ise siyasiler tarafından doğrulanmadı.

Adana, Gaziantep, Kayseri üçgeninde yer alan ve kör noktada bulunan Kahramanmaraş'ın geçiş güzergahlarında yer almaması nedeniyle acemi birliklerden birinin şehrimize yapılmasının önemini hatırlatmak istiyoruz. Bu konuda siyasileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarını gerekli girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.