Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirilen törende ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İstiklal Madalyası'nı Türk bayrağına taktı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen Başkan Poyraz, Türk milletinin savaş meydanlarında ve en zor şartlarda dahi insanlığı ve vicdanını kaybetmediğini, masuma kılıç çekmediğini belirtti.
     Türk milletinin gittiği her yere yıkımı, sömürüyü değil imanı, sevgiyi ve muhabbeti götürdüğünü ifade eden Poyraz, ''Kadınlara, çocuklara ve silahsızlara silah doğrultmadık, doğayı tahrip etmedik, bizden önceki medeniyetlerin eserlerini tahrip etmedik. Hiçbir milletin dinine, diline, ırkına dil uzatmadık. Gittiğimiz tüm coğrafyalarda, üç kıtada insanlar farklılıkları ile barış içinde yaşadı'' diye konuştu.
     Kahramanmaraşlının hep büyük başarıların, büyük mücadelelerinin ve büyük davaların ''kahramanı'' olduğunu anlatan Poyraz, şunları kaydetti:
     ''Bugün kutladığımız kurtuluş bayramı bunun bir örneğidir. Maraşlı 93 yıl önce her türlü silahla teçhiz edilmiş Fransız ve Ermeni işgal kuvvetleri karşısında bütün yoksulluk ve yoksunluğa rağmen birlik olduğu için, inandığı için bu büyük kurtuluş destanını yazabilmişti. Şimdi aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, aynı inançla, aynı kararlılıkla yeni bir başarı destanına imza atma gayretindeyiz.''
     Konuşmaların ardından ''Sütçü İmam'', ''Abdal Halil Ağa'' ve ''Bayrak'' olayları canlandırıldı, ''Kurtuluş Destanı'' adlı oyun sahnelendi. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve şiir okumalarının ardından, İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı gösteri sundu.
     Kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.
     Törene, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kaan Kazaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Muş Valisi Ali Çınar ile diğer ilgililer katıldı.