Kahramanmaraş'ta bulunan Özel Kahramankent İlkokulu öğrencileri, bayram öncesi Diyarbakır'daki kardeş okulları olan İskenderpaşa İlkokulu öğrencilerine hediye paketleri getirdi. Bayram öncesi kardeş okullarındaki öğrencilere bayram yaşatan Kahramanmaraşlı öğrencilerin bu davranışı, öğretmenler ve öğrenciler tarafından taktirle karşılandı.

Okul Müdürü Alparslan Kömüşçü, Müdür Yardımcısı Hamza Ersoy, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mahmut Demir ve arkadaşlarını temsilen 8 öğrenciden oluşan Kahramanmaraş grubu Diyarbakır'a gelerek kardeş okulları olan merkez Sur ilçesindeki İskenderpaşa ilkokulunu ziyaret etti. Yanlarında içerisinde giyim ve kırtasiye bulunan 600 paket getiren öğrenciler, bunları Diyarbakırlı kardeşlerine dağıtarak onlara erken bayram sevinci yaşattı. İskenderpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Atay ve Müdür Yardımcısı Abdurrahman Ateş, gösterilen duyarlılığa teşekkür ederek, yapılanın dostluk ve kardeşlik adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kahramankent İlköğretim Okulu Müdürü Alparslan Kömüşçü ise, eğitimin sadece dört duvar arasında ders anlatmak olmadığını, daha kardeşçe ve yaşanabilir bir Türkiye için bu tür aktivitelerin önemli olduğunu ve kurumsal olarak bundan sonra da kardeşlik projelerine devam edeceklerini söyledi. Kahramanmaraş'tan gelen öğrenciler ve okul yetkilileri daha sonra hediye paketlerini çocuklara dağıttı. Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerini de gezen Kahramanmaraşlı'lar daha sonra Diyarbakır'dan ayrıldı.