Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan sözleşmeli piyade er Ahmet Bıçakcı(25), memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde metanetli duruş sergileyen şehit babası Hüseyin Bıçakçı ağıt yakan eşi ve çocuklarını, "Dik dur bakayım kızım. Ben dik duruyorum. Düşmana karşı dik duruyorum. Vatan sağ olsun" sözleriyle teselli etti. Binlerce kişinin katıldığı törende, teröre lanet yağdıran vatandaşlar ise kortej eşliğinde şehidin tabutunun geçtiği sırada, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" sloganları attı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köy yakınlarında PKK'lı teröristlerce yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit edilen 25 yaşındaki Ahmet Bıçakcı için Andırın’da cenaze töreni düzenlendi.
Andırın Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınan şehit Bıçakçı'nın cenazesi, Yeni Mahalle'de bulunan baba ocağına son kez götürüldü. Burada helallik alınarak dua edildikten sonra şehit Bıçakçı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla törenin yapılacağı Merkez Camii'nin bulunduğu Kadirli Caddesi'ne getirildi. Cadde üzerinde düzenlenen cenaze törenine; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi ve binlerce kişi katıldı.

ŞEHİT BABASI: DÜŞMANA KARŞI DİK DURUYORUM

Tören süresince metanetli duruş sergileyen şehit babası Hüseyin Bıçakçı, göz yaşı dökerek sinir krizi geçiren eşi Meryem Bıçakçı ve çocuklarına sarıldı. Ailesini teskin etmeye çalışan baba Bıçakcı, bir elini göğsüne vurup diğerini yumruk yaparak, "Dik dur bakayım kızım. Ben dik duruyorum. Düşmana karşı dik duruyorum. Vatan sağ olsun." dedi.

Bekar olan sözleşmeli şehit er Ahmet Bıçakcı’nın cenazesi, öz geçmişi okunup İl Müftü Vekili Davut Polat’ın öğle namazı müteakibinde kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınarak bir süre taşındı. Bu sırada Şehit Ahmet Bıçakçı'nın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne ve babası ile kardeşleri, uzun süre tabutu öperek gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin cenazesi, daha sonra cenaze aracına konarak askeri kortej eşliğinde Andırın Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

VATANDAŞLAR TERÖRÜ LANETLEDİ

Cenaze taşınırken Türk bayrakları açarak tekbirler getiren vatandaşlar, PKK aleyhine slogan attı. Kortejin geçtiği caddedeki kıraathanenin balkonunda Türk bayrağı sallayan bir kişi, "Ne mutlu Türk'ün diyene. Büyüklerimiz duysun. Bir çözüm bulun buna. Öyle gözlük takmayla bu işler olmuyor" diyerek tepkisini dile getirdi. Kortejde yürüyen bir grup ise ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' sloganları attı.