Bayramlaşma programına katılan Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yaptığı açıklamada, bayramın barış ve huzur içerisinde geçirilmesini diledi.

Türkiye'nin çözüm süreciyle birlikte can kaybı vermediğini anlatan Kaynak, şunları kaydetti:

"Geçen Ramazan Bayramı'nda şehidimiz vardı. Önemli ölçüde can kayıpları oluşmuştu. Bugün Allah'a şükür çözüm sürecinin etkisiyle bayramda köylerimizde ve kentlerimizde şehit cenazeleri görmedik. Ancak, Arakan'da, Suriye'de, Mısır'da, Yemen'de ve Somali'de kardeşlerimiz bayramı malesef büyük huzursuzluk ve zulümle geçiriyor. Milletimizin en büyük hasreti her zaman mazlumların ve muhtaçların yanında olmaktır. Bu nedenle sadece Kahramanmaraş'ta yaklaşık 40 bin civarındaki Suriyeli karrdeşimize gereken destek verilmektedir."

Vali Şükrü Kocatepe de birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan Ramazan Bayramı'nı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kocatepe, her kesimin bayramlaşmaya katılımının sağlanması için töreni bu yıl ilk defa açık alanda yaptıklarını ifade etti.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bıçak, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törene katılanlar, ilk kez bir meydanda gerçekleşen bayramlaşmadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi