Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Doğukent Mahallesi'nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kenti ziyaret etti. Yetkililerden çadır kentle ilgili bilgi alan Poyraz, daha sonra Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları gezdi.
     Poyraz, ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılda dünyadaki tüm Müslümanların üzerindeki zulmün sona ermesi ve Suriye'de barışın hakim olması temennisinde bulundu.
     Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyelilerin her tür ihtiyaçlarının karşılandığını, belediye olarak Suriyeli çocuklara da eğitim yardımında bulunmak istediklerini dile getiren Poyraz, şunları kaydetti:
     ''Çadır kentte eğitim gören çocuklarımıza başta çanta olmak üzere çeşitli kırtasiye malzemeleri getirdik ve teslim ettik. Bu çocuklar özgür Suriye'nin gelecekteki yöneticileridir. Hepsi pırıl pırıl temiz ve masumlar. Bunlar gelecekte ülkelerine hizmet edecekler.''
     Kahramanmaraş'tan Suriye'ye dün 16 kamyon yardım malzemesi gönderildiğini anımsatan Poyraz, kent merkezinde mahallelerde yaşayan Suriyelilere de yardımların devam ettiğini vurguladı.
     Poyraz ayrıca, çadır kentte özveriyle çalışan görevlilere de teşekkür etti.
     Suriyeli çocuklarla sohbet eden Poyraz, öğrencilerin söylediği bir şarkıya da eşlik etti.