Kahramanmaraş'ta 35 svil toplum kuruluşunun katılımıyla İslam Dünyası Dayanışma Platformu kuruldu.

Platformun sözcüsü avukat Haki Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun şehri temsil çapına ulaşan hacimde olduğunu söyledi.

Platformun kuruluşu için başlatılan görüşmelerin “Mısır Dayanışma Platformu” şeklinde olduğunu dile getiren Demir, Suriye ve Lübnan'daki gelişmelerin platformu Mısır merkezinden çıkararak daha geniş çerçeveye ulaştırdığını vurguladı.

Çerçevesi genişleyen platformun, faaliyetlerini Mısır ve Suriye merkezli yoğunlaştıracağını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Platformun ilk eylemi, yarın ikindi namazından sonra basın açıklaması ile başlayacak ve pazar gününe kadar bir hafta boyunca 24 saat kesintisiz devam edecek. Basın açıklamasında, platformun beyannamesi okunacak. Eylem meydanı, kentin en merkezi meydanı olan Ulu Cami önü olacak. Bir haftalık eylem programında çok sayıda faaliyet yer alacak. Sürekli hatim indirilecek, konuşmalar yapılacak, İslam ülkelerinin tarihleri kısaca anlatılacak, 20. asırdaki büyük mücadele adamlarının hayatları özetlenecek."

- Adeviye Meydanı'ndaki nöber bir hafta devralınacak -

Mısır ve Suriye'deki bazı muhaliflerin Kahramanmaraş'a davet edileceğini anlatan Demir, "Bu ülkelerden canlı bağlantılar kurulacak. Adeviye Meydanı'ndaki nöbet, bir hafta Kahramanmaraş'ta devam edecek" dedi.

- Hilal ve "Rabia" işaretli amblem -

Platform için özel amblem de hazırladıklarını ifade eden Demir, "Amblemizde hilal, İslam'ı ve İslam dünyasını temsil ediyor. İçindeki 'Rabia' işareti ise bugün için Mısır'dan çıkan mukavemet ve mücadelenin sembolüdür. Rabia işaretinin hilal içine alınması, tüm İslam dünyasının özelde Mısır'ı, genelde ise tüm mukavemet ve mücadele eden ülke ve halkları kucakladığı, kuşattığı, muhafazaya aldığı anlamına gelmektedir" diye konuştu.

- Platformdaki hassasiyet -

Platforma katılan sivil toplum kuruluşlarının dikkatli ve hassas davrandığına işaret eden Demir, "Hepsinden Allah razı olsun. Bu platform ve eylem planı, katılımcılar için saf İslami faaliyet amacı taşımaktadır. Hiçbir kuruluşun, eylemin maksadı dışında bir niyet ve çaba içinde olmadığından eminiz" dedi.

Demir, kent halkından platforma destek olmalarını da istedi.