İl Müftüsü Muhammet Cevher tarafından yapılan duanın ardından Vali Şükrü Kocatepe, koruyucu ailelerle ve çocuklarıyla birlikte ikinci iftar yemeğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Koruyucu aile olma konusunda gösterdiğiniz hassasiyetle Kahramanmaraşın göğsünün kabartıldığını dile getiren Kocatepe, "Kahramanmaraşımıza ikinci 'kahramanlık' unvanını kazandırdınız. Gerçek kahramanlık öyküsü Kahramanmaraş'ta diye tüm Türkiye'ye sizler sayesinde şehrimizin ismi duyuldu. Gösterdiğiniz bu insanlık örneği tarihte de örnek bir davranış olarak şerefli tarihimizde yerini alacaktır. Sevgili yavrularımıza sizin sayenizde sevgiyi şefkati tattılar, aile sıcaklığını hissettiler. İnşallah istikballeri de sizler sayesinde sağlam bir temel üzerinde inşa edilecek” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise korucuyu aile modelinin amacına ulaştığını ve ulaşmaya devam ettiğini kaydetti.

Kentte halen 79 koruyucu aile olmak için bekleyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Sertpolat, bunun Kahramanmaraş için bir iftihahar meselesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de nüfus oranın bakıldığında Kahramanmaraş'ın koruyucu aile uygulamasında birinci sırada olduğunu aktaran Sertpolat, şunları söyledi:

"Çok değerli fedakar aileler, bu çocuklarımız devletin sizlere bir emanettir. Sizlere önce Allah'a karşı sonra devlete karşı sorumluluğunuz var. Çünkü bu çocuklar sizlere bir emanet. Onların iyi bir eğitim almaları yine onların geleceklerinin güzel hazırlanmaları sizin ellerinizde olacaktır. Siz onlara kucaklarımızı açtınız. Sonra ocaklarınızı açtınız. Sizlere olan şükran borçlumuz hiç bitmeyecektir. Sorumluluğunuz devam ediyor. Bu çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için sizler, bizlerle birlikte elimizden geleni yaparak en iyi şekilde yetiştireceğiz”

Konuşmalar ardından, koruyucu bir aileye verilen Buse Nur Alıç, söylediği ilahiyle duygusal anlar yaşattı.