Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) Avşar Yerleşkesi, Merkez Kafeteryasında düzenlenen ve büyük bir katılımın olduğu iftar yemeğinde bir araya gelen Adıyamanlılar, hemşehriler olarak bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Programı organize edenler adına bir açış konuşması yapan Mehmet Tekbaş, Kahramanmaraş'ta bulunan Adıyamanlılar olarak her ay buluştuklarını fakat Ramazan dolayısıyla, ailece daha geniş katılımlı olarak bir araya gelmek istediklerini ve iftar programlarının geleneksel hale geldiğini söyledi.  Tekbaş, aynı zamanda Kahramanmaraş'ta eğitim gören öğrencilerden, imkânları kısıtlı olanlara düzenli maddi destek sağladıklarını da belirtti.

Bir araya gelen Adıyamanlıların, birbirleriyle bolca sohbet teme imkanı da buldukları programa KSÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. İsmail Bakan ve aynı zamanda Adıyamanlı olan Prof. Dr. Ahmet Tutuş da, ayrı ayrı yaptıkları konuşmalarda, Adıyamanlıların iftar programında bulunmaktan memnunluk duyduklarını dile getirdiler.

Programın sponsorlarından İşadamı Fevzi Gerger de yaptık kısa ve öz konuşmasında, Adıyamanlılar  olarak sürekli birlik ve dayanışma içinde olduklarını, bu birlik ve beraberliği devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Bu sene ikincisi düzenlenen Geleneksel Adıyamanlılar İftar Programına; KSÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr  Ahmet Hamdi Aydın, Prof. Dr. Recep Gündoğan, Prof. Dr.  Abdülkadir Yıldız, Doç. Dr Şükrü Karataş, Doç. Dr Mehmet Ünsal, Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Durmuş Küçük ve birçok kişi katıldı.