Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesini ziyaret ederek, yaralıların durumları hakkında bilgi alan Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14.09'da emniyet müdürlüğü bahçesinin altındaki kapalı atış poligonunda bir arızayı gidermek için kaynak çalışması yapılırken, muhtemelen biriken barut gazının patlaması sonucu patlama meydana geldiğini kaydetti.

Patlamada yaralananların tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Kocatepe, "4 arkadaşımızın ileri derece yanık nedeniyle hayati tehlikeleri bulunuyor. İleri derecede yanık tespit edilen yaralılardan 3'ü Adana'ya sevk edildi. Adana'da ileri derecede yanık merkezi olduğu için oraya gönderildi. Bir arkadaşımız da burada yoğun bakımda. Şu anda durumu ciddi. Ben Allah'tan şifa diliyorum" diye konuştu.

Kocatepe, olayın tamamen kazadan ibaret olduğunu belirterek "Onun dışında bir sabotaj veya buna benzer herhangi bir olumsuz dış etken söz konusu değil" dedi.

Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da yaralıları ziyaret etti; yetkililerden bilgi aldı.