Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kalp krizi geçiren evli ve 3 çocuk babası Dursun Aydoğdu’nun (39) yakınları, hastalarının sakinleştirici iğne sonucu öldüğünü iddia ederek İlçe Devlet Hastanesi'nden şikayetçi oldu.

Sorgun Ahmetefendi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Fransa’da işçi olarak çalışan Dursun Aydoğdu, hasta olan annesi Satı Aydoğdu’yu ziyarete geldiği sırada evde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Aydoğdu’nun yakınları, hastanede doktorların kardiyolog cihazının tek olmasından dolayı bir başka hastaya müdahale ettiğini, bu sırada durumu ağırlaşan Aydoğdu’nun kalbinin durduğunu öne sürdü.

'KARDEŞİME YANLIŞ DOZDA İĞNE YAPTILAR'

Kalbi duran hastaya yanlış dozda iğne yapıldığını ileri süren Dursun Aydoğdu’nun kardeşi Seyrani Aydoğdu, hastanedeki sağlık görevlilerine tepki göstererek, “Hastane acil servisinde kardiyolog cihazının tek olduğunu söyleyen doktorlar kardeşimi hastane acil servisinde bekletmeye başladılar. Bu sırada olup bitene sinirlenen kardeşimin kalbi durmuş. Doktorlar kalbi duran kardeşimin kalbini ve nabzını dinlemek yerine psikiyatri doktoru arayarak 'burada sinirli bir hastamız var' dedi. Kardeşime sakinleştirici ve uyuşturucu bir iğne yapıldı. İğnenin etkisiyle kalp daha da ağırlaşarak durdu. 30-35 dakika kalbi durmuş. Bir başka hasta yakını kardeşimin nefes almadığını söyleyince bütün doktorlar müdahale ediyor ve kardeşimin beyin ölümü gerçekleşmiş.” şeklinde yaşananları aktardı.

Kardeşinin hastanenin ihmali sonucu öldüğünü iddia eden Seyrani Aydoğdu, “Burada yapılan uygulamaların ardından bizi Kayseri’de özel bir hastaneye gönderdiler. Bizi devlet hastanesine göndermeleri gerekirken neden özel bir hastaneye gönderdiler? Sorgun Devlet Hastanesi acil servisinde beyin ölümü gerçekleşmiş. Biz bunu sonra duyduk. Bir hafta Kayseri’de özel bir hastanede yattıktan sonra kardeşimi kaybettik. Hepimiz mağdur olduk. İhmali olanlardan davacı ve şikayetçiyim.” diye tepki gösterdi.

Dursun Aydoğdu’nun annesi Satı Aydoğdu ise oğlunun Kayseri’de bir hafta yattıktan sonra hayatını kaybettiğini belirterek, “Evlat acısı çok acıymış. Bana çok ağır geldi.” dedi.

Öte yandan hastane yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirttiler.