Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Partili bir sandık başkanının hapis cezası almasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Normaldir. Hırsızlığın her türlüsü suçtur. Hele hele seçim hırsızlığı milli iradenin çalınması anlamına gelir.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Partili bir kişinin oy pusulasındaki oylarda oynama yaptığı için aldığı hapis cezasını değerlendirdi. Kamalak, “Normaldir. Hırsızlığın her türlüsü suçtur. Hele hele seçim hırsızlığı milli iradenin çalınması anlamına gelir. Bu daha ağır suçtur. Zaten onların ertelenmesi de yoktur. İnsanlarımıza hayret ediyorum. Bir parti için kendisini böylesine suçlu duruma düşürür ki. Ne olur bir gencin, mensubu olduğu parti bir oy fazla alsın diye sahtekarlığa yönelmesi kanaatimce asla doğru değildir. Hukukta doğru bulmuyor. En ağır biçimde ceza öngörüyor. Milli irade kutsaldır. Bir söz var, 'halkın sesi, hakkın sesidir'. Halkın sesine kulak vermek lazım.” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Kamalak, Diyarbakır’da yapılan saldırı ile ilgili de açıklama yaptı. Kamalak, Diyarbakır’da meydana gelen elim olaydan dolayı ölenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yaralı olanlara şifalar dileyerek başladığı konuşmasında, şunları kaydeti: “Bizim için bu tür olaylar çok üzücü, ama şaşırtıcı değildir. Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere ülkenin asayişinden sorumlu 2 lider olmak üzere toplumu sürekli geriyor. Halbuki bizler kardeşiz. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Her bir can bizim için kutsaldır. Kim masum bir cana kıyarsa tüm insanlığı katletmiş gibi günaha girer. Kim de masum bir canı kurtarırsa tüm insanlığı kurtarmış gibi sevap kazanır. Bizlerin görevi insan olarak her birimiz görevi kurtarmaktır, yaşatmaktır.” diye konuştu.

KAMALAK'TAN, TRT VE ANADOLU AJANSI MUHABİRİNE: SİZİ BURAYA BOŞA YORMUŞLAR

Konuşma esnasında TRT ve Anadolu Ajansı mikrofonlarını gören Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: “TRT muhabirimizle Anadolu Ajansı muhabirimize ayrıca teşekkür ediyorum ama sizi buraya boşa yormuşlar diyorum. Burada sizin kusurunuz yok. Açık yakalama emri gönderiyorlar size. Sizleri bağrıma basıyorum. Ama vaka bu. Bir ay önceki araştırmada tarafsız olması gereken Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti lehine tam yüz saat konuşmuştu. Bizden de 37 saniye bahsetmişti. Bakabilirsiniz. O da aday tanıtım şöleni ile ilgili. Bir de o şölenden bahseden yok. Sayın Genel Başkanı ile benim fotoğrafımı gösteriyor, kabalıktan salondan hiçbir kare yok. 7 Nisan’da ki bir fotoğraf buysa yer verme diyeceğimiz yok.”