Ankara’daki saldırıda kan gölüne dönen meydanda yaralı kızına sarılmış olarak görüntülenen ve bu görüntüleri medyaya çıkan İzzettin Çevik'in (46) hayatını kaybettiği öğrenildi. Ayrıca olayda İzzettin Çevik'in kızı Başak Sidar Çevik ve kardeşi Nilgün Çevik'in de hayatını kaybettiği, eşi Hatice Çevik'in ise yaralı kurtulduğu belirtildi.

Saldırının gerçekleştiği Ankara Tren Garı meydanındaki barış mitingine katılmak için eşi, kızı ve kız kardeşiyle geldiği öğrenilen İzzettin Çevik’in hayatını eğitim öğretime adayan idealist bir öğretmen olduğu belirtildi.

İzzettin Çevik’in Şanlıurfa Suruç’ta bulunan ve aynı zamanda muhtar olan amcaoğlu Müslüm Çevik, İzzettin Çevik’in tek idealinin imkanı olmayan fakir bölge çocuklarının okutulması olduğunu söyledi. Çevik, "Amcaoğlum İzzettin Çevik, kızı Başak Sidar Çevik, İzzettin Çevik’in kız kardeşi Nilgün Çevik Ankara’daki kanlı saldırıda hayatlarını maalesef kaybettiler. Çok derin bir üzüntü içerisindeyim, acımız tarif edilemez. Amcaoğlum İzzettin, bu saldırıda hayatını kaybeden kızı Başak Sidar, Ankara’da üniversite okuduğu için evlerini Ankara’ya götürmüşlerdi. Ankara’da ikamet ediyorlardı. İzzettin çok idealist bir öğretmendi. Herkesin fikrine saygı duyardı. Bir toplumun ancak eğitim öğretimle yükseleceğini savunurdu. Ve bu yüzden evi Ankara’da olmasına rağmen Güneydoğu’daki fakir ve imkânı olmayan çocukların iyi bir eğitim öğretim görmesi için, Ankara'dan Şanlıurfa’ya gelir burada öğretmenlik yapardı. Suruç ilçesinde Mimar Sinan İlköğretim Okulu ve Küçük Sergen İlköğretim Okulu'nun onarımını üstlenerek eğitime katkıda bulundu. Hatta eğitime olan bu duyarlı davranışından dolayı Suruç İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, İzzetin’e takdir ederek, plaket verdi.’’ dedi.

"İZZETTİN’İN KIZ KARDEŞİ NİLGÜN MEME KANSERİYDİ, AĞABEYİ İZZETTİN’İN YANINA TEDAVİ OLMAYA GELDİ, O DA ÖLDÜ"

Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de İzzetin Çevik’in kız kardeşi Nilgün Çevik olduğunu belirten Müslüm Çevik, "İzzettin’in kız kardeşi Nilgün maalesef amansız bir hastalık olan meme kanserine yakalanmıştı. Şanlıurfa’da tüm tedavi yollarını tükettikten sonra tedavi olmak için Ankara’da oturan ağabeyi İzzettin’in yanına gitti. Zaten İzzettin de kız kardeşinin tedavisi için Ankara’da bir hastanede randevu ayarlamıştı. Eğer bu menfur ve hain saldırı olmasaydı İzzettin kız kardeşi Nilgün ile pazartesi hastaneye gideceklerdi. Ama kısmet olmadı.’’ diye anlattı.

Üniversite okuyan ve kanlı saldırıda hayatını kaybeden yeğeni Başak Sidar’ın da deli dolu bir kız olduğunu ve saldırıda onun da hayatını kaybetmesine çok üzüldüğünü ifade eden Müslüm Çevik, "Bir aile yok oldu. Şimdi biz geride sağ kalanlara ne diyeceğiz. İzzettin’in eşi Hatice şu an yaralı ve hastanede kalıyor. Hatice’nin hayati bir tehlikesi yok. Ama iyileşirse biz eşi İzzetin’in kızı Sidar’ın görümcesi Nilgün’ün hayatını kaybettiğini nasıl söyleyeceğiz? Allah’ım bu durumda olan tüm müminlere ve bize yardım et.’’ diye dua etti.