Muş’ta dün geceden beri etkisini göstermeye başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, 58 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Muş’ta etkili kar yağışı adeta hayatı felç etti. Yaklaşık 15 gündür dondurucu soğukların yaşandığı şehirde dün gece yeniden kar yağışı etkili olmaya başladı.

Şehir merkezi yanında yüksek kesimlerde daha fazla etkili olan kar yağışı ile merkez ve ilçelerde toplam 58 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtildi. Muş’ta daha önce kapanan 363 köy ve 250 mezra yolunun ulaşıma açıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, bugün itibarı ile 58 köy yolunun tekrar ulaşıma kapandığını söyledi. Yüksek kesimlerde tipi ve fırtınanın hakim olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür, daha fazla köy yolunun ulaşıma kapanacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

"24 EKİP KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR"

Muş İl Özel İdaresinin merkez ve 5 ilçede 24 ekiple karla mücadele çalışması yaptığının altını çizen Yentür, şunları söyledi: "Merkez ve ilçelerimiz olmak üzere şuanda 58 köy yolu ulaşıma kapalı durumdadır. Ancak yüksek kesimlerde etkili kar yağışı, tipi ve yoğun fırtına var. Bu kapalı olan köy sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Bununla beraber şuanda 24 ekibimiz karla mücadele çalışması yürütüyor. Daha önce kapalı olan 366 köyümüzden sadece merkeze bağlı İnardı, Cevizlidere ve Sağlık köy yollarını kar kalınlığı nedeniyle açamamıştık. Bu 3 köyümüzün dışında tüm 366 köy yolu ve 250 mezra yolunu açmıştık. Tabi bazen bir köy yolunu 3 ile 4 defa arasında açmamıza rağmen fırtına ve tipi nedeniyle tekrar kapanıyor. Buda bizim için gerçekten çok büyük sıkıntı. Çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda ilimizde olumsuz bir durum söz konusu değil. Gerek güvenlik güçleri gerek sağlık ve gerekse mahalle ile köy muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Acil durumlar için gerekli tüm önlemlerimiz alınmış durumdadır ve herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir."

Karayolları 113'üncü Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Diyarbakır bağlantı yollarında şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, ekiplerin hazırda bekletildiğini ifade etti. Yaklaşık 15 gündür soğuk havanın hakim olduğunu belirten vatandaşlar ise kar yağışı ile birlikte havaların azda olsa ısındığını söyledi.