Karabük Emniyet Müdürlüğü'nce, uyuşturucu tacirlerine yönelik 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Karabük, İstanbul, Bartın ve Kastamonu’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptığı istihbarı çalışma sonunda 4 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak, uyuşturucu madde satışına aracı olan 18 kişiyi adliyeye sevketti.

Karabük Üniversitesi'nin açılmasına az bir süre kalması nedeniyle özellikle üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde satılacağı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları teknik ve fiziki çalışma sonunda uyuşturucu madde temin ve ticareti yapan Karabük’te 8, İstanbul’da 2, Bartın’da 1, Kastamonu’da 1 şüpheli şahıs yakalandı. Uyuşturucu madde kullanmaya aracı olanlar da dahil toplam 18 kişi gözaltına alındı.

Şahısların işyeri, ev ve üzerlerinde yapılan arama sonunda 7 gram toz esrar, 43,75 gram bonzai, 24,64 gram kubar esrar, 170 gram kenevir tohumu, 4 adet tütün ve bonzai karışımı sigara ve 122 adet ecstacy hap ele geçirildi.

Karabük Adliyesi'ne sevkedilen zanlılar, görüntü alan ve fotoğraf çeken basın mensuplarına tepki gösterdi.