Bursa Karacabey Belediyesi önceki gün mecliste oy birliği ile aldığı kararla birlikte tarihi bir değişikliği hayata geçirdi. Belediyenin kurumsal logosu mecliste alınan karar doğrultusunda günümüz tasarımına uygun halde yeniden düzenlendi.

Karacabey Belediyesi yıllardır belediye personeli Adem Kahyaoğlu tarafından çizilmiş olan logoyu kurumsal logo olarak kullanmaktaydı. Dış hatlarında ilçe sanayisini temsil eden ‘Dişli Çark’ ile tarımı temsil eden ‘Buğday Başağı’ndan oluşmaktaydı. Aynı logonun iç kısmında ise turuncu ve mavi tonları arasında imaret camiinin iki boyutlu çizimi yer alıyordu.

Karacabey Belediyesi Basın Sorumlusu Alper Tüydeş tarafından yeniden günümüz tasarım kriterlerine uygun olarak düzenlenen logoda köklü değişiklikler yerine baskı seçeneklerine uygun düzeltmeler yapıldığı kaydedildi. Yapılan düzenlemenin dış hattında sadece buğday başağı daha sadeleştirilirken iç kısımda ise 2 boyutlu çizilen imaret camii siluet halinde ve açık turuncu renk tonlarında yeniden konumlandırıldı. Bunun yanında eski logoda soğuk bir etki yaratan koyu mavi tonları logodan tamamen çıkartılırken iç alt kısma ise yeni olarak su teması eklendi.

Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Karacabey’i marka kent yapma yolunda ısrarlıyız, kararlıyız. Bu noktada kurumsal kimliğin olmazsa olmazı olan belediyemizin kurumsal logosu da önem arz ediyordu. Meclisimizle birlikte oy birliği ile yeni logomuzu onaylamış bulunuyoruz. Bu değişikliğin ardından önümüzdeki zaman diliminde yapacağımız bir diğer çalışma ile bu kez Karacabeyimize bir de şehir logosu kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.