Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bir yıllık süre içerisinde merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere 1425 çöp konteynerinin dağıtımını sağladı. Bu çalışma ile eskiyen konteynerler kaldırıldı, kırsal mahallelerdeki ihtiyaçlar giderildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Tüm mahallelerin belediye sorumluluğuna geçmesiyle birlikte temizlik hizmeti noktasında hem araç filomuz hem mevcut düzenimiz buna yetersiz kalıyordu. Önceliklerimiz arasında yer verdiğimiz temizlik alanındaki bu çalışmalar neticesinde çöp kamyonu ihtiyacını ortadan kaldırarak yeni araçları filomuza dahil ettik. Bunun yanında özellikle kırsal mahallelerimizde eksik çöp konteynerleri ciddi bir sorundu. Bu 1425 konteyner ile vatandaşlarımızın bu temizlik sorununu da 2015 itibariyle ortadan kaldırmış bulunmaktayız.” dedi.

Temizlik İşlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada Başkan Özkan, cadde ve sokaklardaki mevcut konteynerlerin zamanla hem koku hem de mikrop yuvası olmaması nedeniyle bu konteynerlerin dezenfekte işlemi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Özel bir araçla boşaltılan konteynerler belirli aralıklarla işlemden geçiyor hem koku ve görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de mikroplara karşı önlem alınmış oluyor.

Karacabey Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe okullarının tamamında çevre temizliği ve çevre düzenlemesi işlerini sürdürüyor. Bu konuda ilçenin tüm okullarda aktif bir şekilde çalışan ekipler ayrıca bazı okulların tadilat ve bakım işlemlerinde de aktif rol oynuyor.

Öte yandan ilçe sokaklarında sürekli yer değiştiren çöp konteynerleri, yapılacak cep ile sabitlenecek. Özellikle vatandaşların bu yönde de talebi olduğunu ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Kenan Gündem, bu konuda çalışmalara başlandığını duyurdu.