Erzurum'un Karayazı ilçesinde içinde yolcu bulunan ve seyir halindeki otomobile Kalaşnikof marka uzun namlulu silahla ateş açan 3 kişi olay sonrası yakalanarak cezaevine gönderildi.

İddiya göre; Karayazı Göksu mevkiinde özel otomobil içerisinde yolculuk etmekte olan M.Ç., K.Ç., E.Ç., M.Y. ve Y.Y.'ye yol kenarından uzun namlulu bir silahla ateş açıldı. Bu sırada otomobil içerisindekiler de yanlarında bulunan ruhsatsız av tüfeği ile ateşe karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından saldırganlar M.Ş.İ., A.D. ve Ş.D. saldırıda kullandıkları uzun namlulu silahı atarak yakın arazideki kayalık bölgeye kaçarak saklandı.

Jandarmanın saldırıdan haberdar edilmesi üzerine çok sayıda asker bölgeye sevk edildi. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri saldırı bölgesinde bir adet Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek ile 4 şarjör içerisinde 109 fişek ile 15 adet boş kovan ele geçirdi. Jandarma timleri yaptıkları arazi taramasında saldırganlardan M.Ş.İ. ve A.D.'yi yakaladı. Daha sonra diğer saldırı zanlısı Ş.D. de saklandığı yerde yakalandı. Saldırı zanlıları ilçe jandarmada ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.