PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan, bir kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de yaralandığı Ardahan’ın Göle ilçesindeki olayla ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu. Karayılan, saldırının planlı olduğunu ve o bölgede PKK’lının olmadığını iddia etti.

Karayılan, “İntikam almak için sivillere yöneldiler. Hedefledikleri aile ise HDP'li. Bu şekilde HDP'ye mesaj verdiler. Zira HDP son seçimde özellikle Ardahan olmak üzere Serhat bölgesinde bir sıçrama yakaladı. Bunun önüne geçmek istiyorlar. Halkı sindirmek için şiddete başvuruyorlar.” dedi. Karayılan, PKK kıyafetiyle dolaşan kontra grupların olduğunu ve devletin 90’lı yıllardaki yöntemini uygulamaya başladığını kaydetti.

'ARDAHAN’DA MİNİBÜSÜN TARANDIĞI YERDE PKK’LI YOKTU'

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Stêrk TV'ye yayınlanan bir programa katıldı. Ardahan'da yaşanan olaya değinen Karayılan, saldırının planlı olduğunu ve minibüsün tarandığı yerde gerillanın olmadığını ileri sürdü. Olayın olduğu bölgeden uzak bir yerde bir gün önce, operasyona çıkan askerler ile gerillalar arasında çatışma çıktığını belirten Karayılan, “İntikam almak için sivillere yöneldiler. Hedefledikleri aile ise HDP'li. Bu şekilde HDP'ye mesaj verdiler. Zira HDP son seçimde özellikle Ardahan olmak üzere Serhat bölgesinde bir sıçrama yakaladı. Bunun önüne geçmek istiyorlar. Halkı sindirmek için şiddete başvuruyorlar.” dedi.

'DEVLET 90’LARIN YÖNTEMİNİ UYGULUYOR'

Ardahan bölgesinde ve Kürdistan'ın birçok yerinde gerilla kıyafeti giyerek dolaşan kontra gruplar olduğunu belirten Karayılan, halkı bu tür gruplara karşı uyardı. Karayılan, “Türk devleti 1990'ların yöntemini uyguluyor. Bir yerde gerillaya karşı duramayınca başka bir bölgede halka saldırıyor. Şimdi de gerilla kıyafeti giyerek dolaşan kontra gruplar var. Sözde bizim adımıza köylere gidiyorlar, halka hakaret ediyorlar. Ama zaten halk onları usluplarından tanıyor. Halkımız, özellikle gençler bu tür gruplara karşı dikkatli olmalı.” ifadelerine yer verdi.

'ATEŞKES KOŞULLARI ORTADAN KALDIRILDI'

Ateşkes koşullarının ortadan kaldırıldığını vurgulayan Karayılan sözlerini şöyle sürdürdü: “Resmen ateşle oynuyorlar. Birçok yerde hava saldırıları yaptılar. Buna karşı çıkan halka saldırıyorlar. En son Roboski'de halkın vekiline de saldırarak saygısızlık yaptılar. Türk devletinin mevcut durumda devreye koyduğu konsept bir savaş konseptidir. Şunun bilinmesini istiyoruz ki gerilla güçleri bu saldırılara karşı elbette sessiz kalmayacaktır. Bizi tehdit edenler tarihe baksınlar. Arınç çok istiyorsa gelsin, kimi zor günlerin beklediğini göreceğiz. Gelsinler, görsünler. Biz birbirimizi tanıyoruz. AKP, 2011 yılında da bizi Tamiller gibi imha edeceğini hesaplıyordu. Ama sonucu gördük. Bizim nasıl savaştığımızı görmek isteyenler, gerillamızın IŞİD çetelerine karşı gösterdiği performansa baksınlar. Irak ve Suriye ordusunun karşısında duramadığı bu çeteleri bir tek Kürdistan gerillası dize getiriyor. Bizi tehdit edenler, IŞİD çetelerinin durumuna baksınlar. Bu iş bizi tehdit etmekle olmuyor. Bunlar bu kafayla devam ederlerse Türkiye'yi uçuruma götürecekler, bu zihniyet Türkiye'yi parçalayacak bir zihniyettir.”