Yasa dışı yollarla Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden Yunanistan’ın Kos adasına geçmek isterken bindikleri teknenin batması sonucu kardeşini kaybeden Omer Moksin isimli Suriye'li kaçak yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Sabah saatlerinde Akyarlar mevkiinden açılan kaçak göçmenlerin botları Bodrum açıklarında batmış 4’ü çocuk 12 Suriye’li kaçak hayatını kaybetmişti. Kendi imkanları ile kurtulan 4 kaçak göçmenden biri olan Omer Moksin ise 17 yaşındaki kardeşini denizde kaybetti. Tekne battıktan sonra yaklaşık 3 saat denizde yardım beklediklerini belirten Moksin, erkek kardeşini o sırada kaybettiğini ifade etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Moksin, dehşet anlarını şu sözlerle anlattı: “Almanya’da kaçak göçmenlerin gidişine kolaylık sağlıyor. Almanya’da tren açıyorlar bu iş için, Almanya’dan Yunanistan’a kadar. Oradan geçmek çok kolay oluyor. Ama en zor yol Türkiye’de. Biz yaklaşık 2 saat suyun içerisindeyiz. Sahil Güvenlik gemisine bağırıyoruz ama o bakmıyor bize. Bizi kameradan radardan görüyor. 2 saat denizin içerisindeyiz ama hiç kimse gelmedi. En son geldiler ama herkes öldükten sonra geldiler. O saatten sonra boş boşuna geldiler.”

'KİŞİ BAŞI 2 BİN 50 EURO ÖDEDİK'

Gazetecilerin sorularını cevaplamaya devam eden Moksin 20 metre uzağında olan 17 yaşındaki kardeşi Bekir Moksin’in bulunamadığını belirterek, “Seslerini duyuyordum kardeşimin. Sahil güvenlik ekibi gelince üç kişiydik. İlk olarak arkadaşımı aldı bota daha sonra beni aldılar. Bota binmeden önce ben sesleniyorum kardeşime Bekir diye o beni duyuyor sesleniyordu. Bota bindik seslendim ama sesini duyamadım. Orada arama çalışmaları yaptılar ama bulamadılar. Şu saat olmuş halen bulunamadı. Ölmüş mü yoksa yaşıyor mu halen bilinemiyor. Herkes bulundu ama halen benim kardeşim bulunamadı. Ben Türk devletinden şunu istiyorum ya bu kaçakçılığın sonunu getirin bitirin. Ya da iyi bir yol yapın bunlarla millet gitsin. Devlet hem yardım ediyor bize, hem de bu işi bitirmiyor. Kaçakçılığı bitirmiyor. Ya bu sınırı tamamen kapatacaksın. Ya da bu işi kolaylaştırıp gitmemize izin vereceksiniz. Bindiğimiz bot 10 kişilik aslında içerisine bindiğimizde 17 kişiydi. Kaçakçılara ise 2 bin 50 Euro ödedik. Biz botlara binerken bizim üzerimizde can yelekleri vardı. Ama kaçakçı hepsini aldı attı. Üstümüzden zorla çıkarıp attılar. Gemi içerisinde giderken deniz ortasında yeleklerimizi can yeleklerimizi attılar. Biz kaçakçıyı tanımıyoruz ama onun yanındaki bütün elemanları Arap zaten, o insanı yakalamak zor bir şey değil. Yakalansa ne olur ki 2 gün içeride yatacak para verip geri çıkacak zaten.” dedi.

'BİZİ İZLİYORLAR BATARKEN 1 SAAT SONRA GELİYORLAR'

Gözyaşları içerisinde yaşadığı dramı basın mensuplarına anlatan Moksin, “Ben öleyim kardeşim kurtulsun. Ben artık hiç bir şey istemiyorum. Ben öleyim kardeşim çıksın. 17 yaşında daha erkek kardeşim. Ben artık hiç bir şey istemiyorum. Şu anda desinler ki seni öldürüp onu çıkaracağız. Tamam beni öldürsünler, yeter ki kardeşim kurtulsun. İnsanlar neden Suriye’den gelip buradan kaçmak istiyor. Demek ki bir şey var orada. Bizi izliyorlar batarken 1 saat sonra geliyorlar. Bizi aldılar ama çok geç artık, çok geç. Zaten biz bulundukları alandan uzak değildik. Ben çok yüzdüm. Sahil bana çok yakın görünüyordu. Ben yüzdüm yüzdüm en son gemi geldi bizi kurtardı ama keşke önce kardeşimi alsaydı da sonra bana gelseydi. Ben şunu rica ediyorum kardeşimi bulun. Ne olur onu bulun, kardeşim o bölgede” dedi.