Adana'da bir kişinin hayatını kaybettiği cinayetin faili ağabey çıktı. Cezaevinden bir ay önce tahliye edilen 28 yaşındaki İbrahim Boğa'nın, ağabeyi 30 yaşındaki Süleyman'dan uyuşturucu için silah zoruyla para istediği, bu sebeple çıkan tartışmada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Olay, merkez Seyhan İiçesi Yeşilyurt mahallesindeki lüks bir plazanın 5. katında yaşandı. Uyuşturucu bağımlısı ve 8 ayrı suçtan poliste kaydı olan İbrahim Boğa, eşinden boşandıktan sonra ağabeyi Süleyman Boğa'nın evine taşındı. İddialara göre, dün akşam saatlerinde İbrahim Boğa, uyuşturucu krizine girdi. İşsiz genç, ağabeyinden para istedi. Ağabeyi ise uyuşturucu alacağı için para vermek istemedi. Bunun üzerine ağabey-kardeş arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İbrahim Boğa, ruhsatsız tabancasını çekip ağabeyi Süleyman'a doğrulttu. Evin mutfağındaki tartışma sırasında, ağabey Süleyman kardeşi İbrahim'in elindeki tabancayı aldı, ardından tetiğe basıp kardeşini ensesinden vurdu. Ağabey Boğa, olayın ardından kaçarken silah sesini duyup daireye bakan komşular kanlar içindeki İbrahim Boğa'yı gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri İbrahim Boğa'nın öldüğünü belirledi.

Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, plazanın güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Polis, olayın ardından Süleyman Boğa'nın binadan çıktığını gördü. Polisin cep telefonundan ulaştığı ağabey Boğa, tabanca ile birlikte teslim oldu.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Süleyman Boğa'nın yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattığı öğrenildi. Boğa, kardeşinin uyuşturucuyu bırakmasını istediğini ancak başarılı olamadığını anlatırken, "Uyuşturucu kardeşimin hayatını alt üst etti. Cezaevine girmesine rağmen içmeye devam etti. Evlendirmemize rağmen bırakamadı, eşinden ayrıldı. Yanıma yerleşti, sürekli para istiyor, onunla da uyuşturucu alıyordu. Yine uyuşturucu için para isteyince vermedim, silah çekti. Boğuşma sırasında tabancayı elime aldım, böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım." dedi.

Boğa, daha sonra adli mercilere sevk edildi.