Balıkesir'de karne aldığı gün kaçırıldığı iddia edilen lise 2. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki B.C.'den 10 gündür haber alınamıyor. Kızının Hacı İlbey Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitim gördüğünü belirten acılı baba Şener C. yetkililerden yardım bekliyor.

Altıeylül ilçesine bağlı Orta Mandıra Mahallesi'nde ikamet eden aileyi ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, çocuk yaşta kaçırılan kız çocuklarının hayatlarının karartıldığını söyledi. Bu konuda TBMM’de de konuyu gündeme taşıyacağını belirterek, “O çocuklar hepimizin. Çocuk gelinler olmamalı. Onlar okumalı ve çocukluklarını yaşamalılar.” dedi.

Acılı aileyi teskin eden CHP milletvekili Tüm, "Tüm deliller ortada iken 15 yaşında sınıfını teşekkür belgesi ile geçen bir kızın geleceğini karartmaya çalışanlar ile devlet içinde işbirliği yapanlar mı var? Bu kadar duyarsızlık olmaz. Biz bu işin takipçisi olacağız." diyerek duruma tepki gösterdi.

Baba Şener C. ise Hacı İlbey Ticaret Meslek Lisesi'nde ikinci sınıfta okuyan kızı B.C.'nin sınıfını teşekkürle geçtiğini ancak kendi köylerinden kaçan bir kadının bu sefer kendi kızını kaçırdığını iddia etti. Bir süre sonra Y.Y. isminde birisinin telefonla arayarak "Kızınız bizim yanımızda. Merak etmeyin oğlum G.Y. ile birlikte." dediğini aktardı. O günden sonra bir daha kızından haber alamadığını aktaran baba Şener C. Emniyet ve jandarmaya gittiğini ancak bu birimlerin kendisiyle ilgilenmediğini ileri sürdü.

Baba Şener C., "Çocuğumu tuzağa düşürmüşler. Yetkililer duyarsız davranıyor. Ben kızımın geleceğini düşünüyorum. Onu okutup ayaklarının üstünde durmasını sağlayacağım. Ancak kızımızı bizden kopardılar. Yetkililerden yardım bekliyorum." diye konuştu.

Emniyet, jandarma ve savcılığın olaya duyarsız kaldığını iddia eden baba, köylerinden bir şahsın CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ü aramasıyla olay başka bir boyut kazandığını belirtiyor. Olayın kendisine bildirilmesinin ardından tüm, emniyet, jandarma ve savcılığı arayarak konu hakkında bilgi aldı. Kaçırma olayı ile ilgilendiklerini belirten yetkililerden söz alan CHP Milletvekili, olayın çözülememesi durumunda eylem yapacaklarını söyledi.

TBMM’deki yemin töreninden sonra İçişleri Bakanlığı’na kadar olayı taşıyacağını ve takipçisi olacağını ifade eden ederek, "Eğer buradan da sonuç çıkmazsa köylüler hazır olsun. Bütün köylülerle sesimizi duyurmak adına emniyete yürüyeceğiz. Burada basın açıklaması yaparak sesimizi tüm Türkiye’ye duyurup kızımızın geleceğini karartmayacağız. Bu çocuk en verimli çağında. Niye kaçırıp ailesinden koparıyorsunuz? Hangi devirde yaşıyoruz. Buradan kızı kaçıranlara da sesleniyorum. 15 yaşında reşit olmayan çocuk yaşta bir kızı alıkoymanın cezası var. Eğer kızımız istiyorsa karar verecek yaşa geldiğinde zaten kendi karar verir. Devlet bu olayı çözmek zorunda. Eğer bu devlet 15 yaşındaki bir kız çocuğuna sahip çıkamıyorsa yazık. Deliller ortada iken bu işin üzerine gidilmemesi bazı soru işaretlerini beraberinde getirmiş. Üstüne düşmemişler. Biz bu işe boyun eğmeyeceğiz. Bu köylümüzün çocuğu bizim çocuğumuzdur. Bu konuyu TBMM de de gündeme taşıyacağım. O çocuklar hepimizin. Çocuk gelinler olmamalı. Onlar okumalı ve çocukluklarını yaşamalılar. Biz bu işin takipçisi olacağız, bu sorunu çözeceğiz. Bu sorunu çözmekte yetersiz kalan ailenin arkasında olacağız." ifadelerini kullandı.