Bank Asya yönetimine TMSF’nin el koymasına her kesimden tepki gösteriliyor. 8 yaşındaki Ahmet Sami Polat ve 7 yaşındaki kardeşi Esat Polat da sömestr tatilinde aldıkları 200 TL karne hediyesi harçlıklarını Bank Asya Mardin Şubesine yatırdı.

Vatandaşlar destek vermek için sabah saatlerinden itibaren Bank Asya’ya şubelerine akın etti. Kimi vatandaşlar evindeki altınlarını kimi de karne hediyesi olan harçlıklarını bankaya yatırmak için Bank Asya Mardin şubesinde sıraya girdi.

Bankaya dün gece yapılan polis baskını haberlerini izleyen Ahmet Sami ve Esat Polat kardeşler, babaları ile birlikte sabah saat 09.00’da banka şubesinin önüne geldi. Bankanın açılması ile sömestr tatilinde dedelerinden aldıkları karne hediyesi olan 200 TL’yi yatırdılar.

'YAPILANLARIN HAKSIZLIK OLDUĞUNU ANLADIM'

Bank Asya’nın yönetimine el konulması ve yapılan polis baskınını televizyonda izlerken bankaya haksızlık yapıldığını anladıklarını belirten 8 yaşındaki Ahmet Sami Polat, "Kardeşimle birlikte sömestr tatilinde aldığımız karne hediyesi olan 200 TL'yi bankaya yatırmak için karar aldık. Babamın haberi olmadan kardeşimle birlikte böyle bir karara vardık. Sabah babamı uykudan kaldırıp paramızı bankaya yatırmak istediğimizi söyledik. Babam da bizi bankaya getirdi. Biz de gönül rahatlığı ile paramızı Bank Asya’ya yatırdık. Kişi olarak her zaman yapılan zulümlere ve haksızlıklara karşı olan bir insanım. 8 yaşındayım ama yapılan haksızlıkları da çok iyi anlıyorum." dedi

'YAPILANLARIN HAKSIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK'

Ahmet Sami Polat’ın kardeşi olan 7 yaşındaki Esat Polat ise akşam kardeşiyle televizyon izlerken haberlerde Bank Asya yönetimine el konulduğunu ve polislerin bankaya baskın yaptığını gördüklerini anlattı. İnsanların bankaya para yatırmak için çaba sarf ettiğini gördüklerini ifade eden Polat, "Yapılanların haksızlık olduğunu düşündük. Tatilde kardeşimle birlikte 200 TL karne hediyesi olarak biriktirdiğimiz parayı biz de bankaya yatıralım dedik. Sabah olunca da bankaya babamla birlikte geldik. Paramızı destek olsun diye buraya yatırdık." şeklinde konuştu.