Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, genel seçimler için AK Parti ile HDP'nin sanki karma liste yaptıklarını savunarak, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin listesine bakıyorum. HDP'nin listesine bakıyorum. Sanki karma liste yapmışlar. Dün HDP'de siyaset yapanlar bugün AKP'de. Dün AKP'de siyaset yapanlar bugün HDP'de." dedi.

Kartal, partisinin Adana İl Başkanı Ahmet Şahin ile Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Gözütok'u ziyaret etti. Kartal, burada ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında, herkesin Saadet'le yaptıkları ittifakı heyecanla beklediklerini söyledi. Kartal, "Şimdi bir tohum saçtık Anadolu'ya, inşallah saçtığımız bu tohum 7 Haziran'da yeşerecek." diye konuştu.

Türkiye'nin çok zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini, ekonomide, ahlakta ve terörde çok kötü günler yaşandığına vurgu yapan Kartal, şunları kaydetti: "Bu kötü günleri atlatmak için milletimiz siyasetçilerden birşey istedi. Bize bir alternatif üretin, oylar boşa gitmesin. Size verdiğimiz oylar farklı partilerin hanelerine yazılıyor. Ama biz sizleri iktidarda görmek istiyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak bir çağrı yaptık. Şimdi değilse ne zaman dedik. Saadet Partisi'nden bu çağrımıza cevap geldi. Bu Anadolu'da bir heyecan yarattı. Bu birliktelik, bu beraberlik tabi birilerini de üzdü. Dünyalık beklentileri bir kenara bırakarak iki kardeş kucaklaştı. Bize, bunlar bir araya gelemez diyenlerin listelerine bakıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin listesine bakıyorum. HDP'nin listesine bakıyorum. Sanki karma liste yapmışlar. Dün HDP'de siyaset yapanlar bugün AKP'de. Dün AKP'de siyaset yapanlar bugün HDP'de. Ama Allah'a şükürler olsun ki mazlumlar diyen, mağdurlar diyen, hak diyen, hakikat diyen, Allah diyenler kendi listelerini birleştirdiler. Ve inşallah iktidar çıkaracaklar sandıklardan. Herkes Anadolu'da heyecanla bu ittifakı bekliyor. Şimdi bir tohum saçtık Anadolu'ya, inşallah saçtığımız bu tohum 7 Haziran'da yeşerecek."

Kaptan Kartal, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun, "Tertemiz ellerimizi millete uzatıyoruz" sözünü hatırlatarak, "Bu eller kire bulaşmadı, pisliğe bulaşmadı, ihanete ortak olmadı. İnşallah Mevlam bu mazlum milletin yüzünü sizlerle güldürecek. Sizlere çok ihtiyaç var. Ciddi manada çok ihtiyaç var. O yüzden durmayacağız, uykuyu haram edeceğiz. Gece gündüz çalışacağız." dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Gözütok ise önemli bir tarihi yaşadıklarını anlatarak, "2001'de bir ittifak söz konusuydu 2015'te inşallah önümüzdeki seçimlerde BBP ile birlikte bir seçime birlikte gireceğiz. Allah bu ittifakı hayırlı mübarek eylesin." diye ifade etti.