Edirne’nin merkez çöplüğünden en fazla etkilenen mahallelilerin huzurunda katı atık düzenli depolama tesisi yapımı için sözleşme imzalandı.

Şehir merkezinde toplanan çöpler kentin en tepe noktalarından biri olan Edirne Askeri Hastanesi kalıntılarının bulunduğu alana bırakılıyor. Vahşi depolama olarak ifade edilen şekilde bırakılan çöplerden yayılan koku, Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeni İmaret mahalleleri sakinlerini bezdirdi. Yıllardan beri üç mahallede yaşayan insanların girişimleri bir sonuç vermedi. Seçimler öncesinde sorunun çözüleceği yönünde verilen sözler seçimlerden sonra unutuldu. Mahalle halkının, umutlarının bir başka seçime kaldığını düşünmeye başladığı sırada, Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde çöplük sorununu 18 ay içerisinde çözeceğini vadeden Belediye Başkanı Recep Gürkan, önemli bir adım attı. Edirne’nin çöplük sorununu tarihe karıştıracak protokol başkan ile ihaleyi kazanan firma yetkilisi arasında imzalandı. İmzalar, belediye başkanlığı yerine Yeni İmaret Mahallesi’nde bulunan bir kahvehanede mahallilerin huzurunda atıldı.

Protokolün imza töreninde konuşan Başkan Recep Gürkan, çöplük sorunun çözümü konusunu seçimlerde vadettiği süreden iki ay önce gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Seçimlerde halkın kendisine ve arkadaşlarına yetki verdiğini vurgulayan Gürkan, “1,5 yıl içinde çöp sorununu çözeceğim demiştim. Buna inananlar oldu, inanmayanlar oldu. Çünkü geçmişte vatandaşlara verilip de tutulmayan çok fazla söz vardı. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en çok çözüm için çalıştığımız konu da bu çöp sorunuydu. Geceli gündüzlü çalıştık ve proje ihalesini yaptık. Kanun gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onaylattık.” diye konuştu.

Protokolün tüm halka hayırlı olmasını dileyen Gürkan, Edirne'de böylesi bir etkinliğin de ilk defa düzenlendiğini kaydetti. Belediyenin bir projesini ilgili vatandaşların huzurunda imzalayarak hayata geçireceklerini anlatan Gürkan, çalışmaların gelecek yıl tamamlanacağına belirtti.