Yozgat bağımsız milletvekili adayı Tarım Orman ve Köy işleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, Koza İpek Holding'e ve bünyesindeki medya kuruluşlarına yapılan hukuksuz uygulamalara tepki gösterdi. Kayalar, “Bütün gruplara bütün insanlara bütün bireylere yapılan hukuk dışı baskıların hepsini kınıyoruz.” dedi.

Yozgat bağımsız milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, kendisine destek vermek üzere gelen Denizli eski Milletvekili Beyhan Aslan, Malatya eski Milletvekili Miraç Akdoğan, Iğdır esi Milletvekili Şamil Ayrım, Niğde eski Milletvekili Mükerrem Levent, DP Ankara eski İl Başkanı Ahmet Fişeng ile farklı illerden gelen heyetlerle seçim karargahında görüştü. Kayalar, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Koza İpek grubuna yönelik kayyum atanması ile ilgili bir soruya Lütfullah Kayalar, “Konuşmalarımın hepsinde ifade ettiğim şudur. Türkiye’de Allah kısmet ederse 1 Kasım'dan sonra Yozgatlımız bizi bağımsız milletvekili olarak meclise gönderdikten sonraki hedefimiz bütün Türkiye için Türkiye’de hukukun üstünlüğünü çökmüş olan adalet sisteminin, demokrasinin, insan haklarının, evrensel değerlerinin yeniden ön plana alındığı samimiyetle inanıldığı gerçek bir demokrasinin kurulması için yeni bir yola çıkıştır. Bizim hedefimiz budur. Bunun içerisinde seçimlerle ilgili olabilir, seçimlerle ilgili olmayabilir. Haksızlık haksızlıktır, hukuksuzluk hukuksuzluktur. Bunların tamamını hukuka uygun olmayan bütün işlemlerin bugün Türkiye’de maalesef en güvenilmeyen kurum haline getirilen adalet sistemini en iyi şekilde çalışan en güvenilir yeniden en güvenilir müessese haline getirilmesi için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Bu anlamda da sadece bir gruba değil şu anda Türkiye’deki bir çok gruba baskı uygulanmaktadır. Korku ile Türkiye yönetilmek istenmektedir. Bütün bu baskılara, bütün bu korku ile yönetilmek istenilen ülkemize insanlarımıza bunlar yakışmamaktadır. İnanıyorum ki yeniden bir diriliş ve yeniden bir kendine gelişle hukuksuzlukların önüne geçecektir diyorum. Önümüzdeki bu seçimde bunun bir fırsatıdır. Bütün gruplara bütün insanlara bütün bireylere yapılan hukuk dışı baskıların hepsini kınıyoruz.” diye cevap verdi.

1 Kasım seçimlerinden sonra kurulması planlanan yeni bir siyasi parti söylemlerinin parti liderleri tarafından da gündeme getirilmesine ilişkin bir soruya ise Kayalar, “Ben bunların hepsini önceden söyledim. Şimdi bir genel başkan beşinci partiyi dillendirdi. Ama onu dillendirirken bir başka partiyi kast ederek oradan ayrılacaklar filan diye dillendirdi. O partinin başkanı ona cevap verdi ve dedi ki 'bizden değil sizden ayrılacaklar' dedi. Sonrasında da bir eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç, bunların 'hiç birisinin söylediği gibi değil başka bir şey olacak' dedi. Ama hiç birisi yeni bir parti olmayacak demedi. Hepsinin üzerinde mutabakat sağladığı bir yeni parti Türkiye’de geliyor. Şimdi bunların kuruluşu, yeni partilerin kuruluşu Türkiye’de hep tavandan olmuştur. Biz burada Yozgat’ta bir tarih yazalım derken bunu tesadüf olarak söylemiyoruz. Biz burada Allah’ın izniyle inşallah tabandan milli iradenin tasvibi ile söylediklerimizi ve hedeflerimizi açıklayarak ne yapmak istediğimizi söyleyerek Yozgat’tan bir yola çıktık. Bu Yozgat için bir tarih yazmaktır. Ama aynı zamanda Yozgat’ta yazılan bu tarih Türkiye’nin siyasal tarihinde yeni bir başlangıç olacaktır. Bu seçim bunun için Yozgat için çok önemlidir. Ama Yozgat kadar bütün Türkiye içinde önemlidir. Şimdi Yozgatlı seçmenimizin iki görevi vardır. Birisi Yozgat için çalışan, çalışmış olan, bundan sonra çalışacak olan bütün yaptıkları Yozgat’ın bütün köylerinde, ilçelerinde Yozgat’ın her bir santimetre karesinde olan birisine yeniden Yozgat’a hizmet için bağımsız aday olarak seçmek olduğu kadar ikinci bir görevi de Türkiye’deki yeni siyasi açılımın Türkiye’de yeni kurulacak olan yeni siyasi partinin genel başkanı olarakta bir milletvekilini seçilmiş ve görevlendirmiş olacaktır. Bizim işimiz Yozgat’taki siyasi partilerin temsilcileri veya adayları ile değildir. Bizim işimiz Allah kısmet ederse buralardaki adayları atayan Türkiye’de şu anki genel başkanlarla politika yapmak üzere buradan yola çıkıyoruz. Bunu da açıklıkla söylüyoruz. Yozgatlımıza anlatıyoruz. Bakalım görelim nasıl bir netice alacağız. Allah’ın izni ile biz milli iradeye de saygılıyız. Allah’a inanıyoruz. İnancımız tamdır. Allah hakkımızda hayırlısı olan ne ise bize onu nasip ve kısmet etsin." temennisinde bulundu.

Kayalar’a destek için Yozgat’a gelen TBMM 21. Dönem Niğde Milletvekili Mukerrem Levent de Yozgatlıların Kayalar’a sahip çıkması ve bağımsız milletvekili olarak meclise göndermeleri gerektiğini vurguladı. Levent, "1 Kasım sabahı Lütfullah Ankara’ya milletvekili olarak yollarsanız, 2 aydır üzerinde çalıştığımız demokratlar birliği, demokrasi platformu şuanda bütün Türkiye genelinde eski Doğru Yol partili, Anavatanlı ve DSP’li bütün herkesin karıştığı bir topluluk içerisinde bütün illerde çalışmalar yapıyorlar. Türkiye’de bir 5. parti dışarıdan gelecek bir 5. parti olur. Sayın başkanıma da katılıyorum. Bu yeni kurulan parti halkın kendi içerisinden çıkacaktır. Bugün hep halkı karşısına alanlar yarın halkın karşısında olarak ne cevap vereceklerini 2 Kasım'dan sonra öğreneceklerdir. Siz bize Lütfullah Kayalar’ı Ankara’ya yollayın biz onu omuzlarımıza alıp başbakan yapalım. Siz bize bu sözü verin bizde size o sözü veriyoruz. Bakın 13 yıldır havanda su dövülüyor. Dış politika yok, ekonomi sıfır. Yozgat 15-20 sene geldiğimiz Yozgat’ın aynısı sadece kamuflaj yapılmış. Buradan bir meclis başkanı çıktı, bakan çıktı. Bunlar neler yaptı. Ama eskiden bir bakanınız vardı burada, az önce halkın arasındaydım yaptıkları anlatılıyor." diye konuştu.