Kahramanmaraş’ta, yaşları 5 ila 12 arasında değişen komşu iki ailenin 5 çocuğu kayboldu. Çocukların bulunması için polis ve tüm mahalleli seferber oldu. Kaybolan 5 çocuk, akrabalarının evinde bulundu. Çocukları için uzun süre gözyaşı döken anne Hilal Durdu, polisin 3 kardeşi evine getirmesiyle rahat bir nefes aldı.

Edinilen bilgiye göre Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Namık Kemal Mahallesi'nde 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Hilal Durdu (35), akşam saatlerinde hastaneye gitti. Evde yalnız kalan İsmail (12), Asiye (5) ve Esra Durdu (7) isimli 3 kardeş ile aynı sokakta oturan ve Durdu kardeşlerin evine oynamaya gelen komşu çocukları Elif (6) ile Ünal Keleş (9) kardeşler bir anda ortadan kayboldu.

Çocukların kaybolduğunu fark eden aileleri durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine arama çalışması başlatan çok sayıda polis ekibi, sokak aralarında devriye atarak çocukların gidebilecekleri yerleri kontrol etti. Gecenin geç saatlerine kadar süren aramada belediye hoparlöründen anons yapılarak kayıp çocuklar için yardım istendi. Çocuklar, 3 saatlik aramanın ardından Durdu kardeşlerin dayısı Şerafettin K.’nın evinde bulundu. Dayı Şerafettin K.’nın çocukların evde yalnız kalmaması için kendi evine götürdüğü öğrenildi.

Bu arada kaybolan çocukları için uzun süre gözyaşı döken anne Hilal Durdu’yu komşuları teskin etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Polisin çocukları eve getirmesiyle rahat bir nefes alan Durdu, sokak ortasında çocuklarına sarılarak sevinç göz yaşları döktü.