Denizli'nin Sarayköy ilçesinden geçen Menderes Nehri'nde, ördek avı için üç kişiyle beraber bindiği botun alabora olması sonucu kaybolan Pilot Üsteğmen Burak İz'i arama çalışmaları büyük zorluklara rağmen devam ediyor.
Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı(JÖAK) Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı'ndan gelen sekiz sualtı arama kurtarma timi nehrin geçtiği Sarayköy'ün Kabağaçlar Mevkisi'nden Aydın'ın Buharkent ilçesine kadar su içinde ele ele tutuşarak arama yaptı. Nehir bulanık ve kirli olduğu için içini göremeyen askerler böylece ayaklarına bir şey takıldığında kontrol ettiler. Nehir kenarındaki sazlıkların su altındaki bölümlerine baktılar. Buharkent ilçe sınırları içinde Menderes Nehri üzerinde 1950’li yıllara kadar kullanılan bir köprünün ayaklarının sazlıklardan temizleyerek arama yapan timlerin bütün uğraşılarına rağmen bir netice elde edilemedi.

BASIN MENSUPLARINI UMKE EKİPLERİ KURTARDI

Bu arada Üsteğmen İz'i arama çalışmalarını takip eden basın mensupları da zor şartlar altında haber takip ediyor. Menderes Nehri boyunca uzanan patika yolda çamura saplanan basın aracını olay yerinde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE) kurtardı.