Mersin’in Silifke ilçesinde, ‘Ağaç Kesme ve Boylama Kursu’ sertifika törenine katılan Kaymakam Şevket Cinbir, testere ile ağaç kesip, motor ile de çam ağacının kabuğunu soydu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Orman üretim işçilerinin eğitimine dair işbirliği protokolü' kapsamında düzenlenen kursa katılan 83 kişi belgelerini aldı.

Sertifika törenine katılan Şevket Cinbir, kaymakam olana kadar orman işçiliği yaptığını belirterek, eski günlerini unutmadığını, orman işçiliğinin ne kadar zor olduğunu bildiğini söyledi.

Kaymakam Cinbir, belge töreninin ardından eline aldığı motorlu ağaç testeresi ile ağaç kesip, yine çam ağacının kabuğunu soydu.

Geçmiş günleri hatırladığını belirten Kaymakam Cinbir, anılarını orman işçileriyle paylaştı ve iş güvenliğinin önemi hakkında sohbet etti.

Kendisinin de bir orman köylüsü olduğunu ve 10 yaşından kaymakam oluncaya kadar her tatilde ormanda işçi olarak çalıştığını anlatan Cinbir, şöyle devam etti: "Kaymakam olmadan önce ben de sizler gibi ekmeğimi ormandan kazanıyordum. Ormanda çalışmaya 10 yaşında başladım. İlk ağaç motorunu ise 12 yaşında kullandım. O zamanlar motoru çalıştırmaya gücüm yetmediği için ağabeyim çalıştırır öyle odun keserdim. 12 yaşımdan sonra ise hem okudum, hem de tatillerde ağabeyimle ormanda başta odun kesmek ve budamak olmak üzere her işi yaptım. 2 katırımız vardı, onlarla odun keser taşırdım. Ormanda kesim işinin tehlikesini de çok iyi bilirim. Orman işçiliği özellikle de kesim çok dikkat isteyen bir iştir."