Kayseri’de eğitim vakfına polisler tarafından baskın yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı 15 kişilik amir ve polis memurunun yaptığı operasyon sonunda iki kişi emniyete götürüldü. Avukatlar polislere, bilgisine başvurulması için alınan kişilere gözaltı muamelesi yapıldığını ileri sürerek tepki gösterdi. Polisler ise avukatların tepkilerine sessiz kaldı.

Kayseri’de Kılıçaslan Eğitim Vakfı'na yönelik polis baskın yaptı. Öğle saatlerinde gelen 15 kişilik ekip, akşama kadar burada durdu ve incelemelerde bulundu. Akşam saatlerinde ayrılan polislerin, buradaki bilgisayarların imajlarını aldıkları öğrenildi. Bu sırada biri vakıf çalışanı biri de vakfın muhasebesine bakan şirketin çalışanı olan iki kişi, polisler tarafından emniyete bilgilerine başvurulmak üzere götürüldü.

Bu duruma vakfın avukatları itiraz etti. Avukatlar, şahıslara gözaltı muamelesi yapıldığı yönünde tepkilerini dile getirdi. Polisler ise tepkilere 'alakası olmadığı' yönünde cevap vermekle yetindi. Devam eden tepkiler üzerine polisler sessiz kaldı.